blog-logo

IPOCRIZIE TOTALĂ! USR contestă tăierea copacilor pentru drumul Gorița, proiectat de… USR!

IPOCRIZIE TOTALĂ! USR contestă tăierea copacilor pentru drumul Gorița, proiectat de… USR!

La Brașov, USR este în campanie electorală pentru postul de primar, mai degrabă, decât pentru președinție. Senatorul USR Alen Coliban, lansat în cursa pentru Primăria Brașov, fără consultarea partenerilor de la PLUS, duce o campanie pentru blocarea construirii drumului forestieri Gorița, cu fonduri europene.

Unul din motive este acela că se vor tăia circa 8.000 de copaci pentru realizarea celor 11,003 kilometri de drum forestier. Că USR are valori diferite nu încape îndoială, cât timp tăierea arborilor nu îi deranjează dacă o fac membrii lor de partid:

http://agorabuzau.ro/documente-9000-de-arbori-taiati-la-siriu-de-forestiera-srl-societate-administrata-de-usr-ista-ana-maria-ciceala/

Lovitura de teatru a venit în direct, în timpul ședinței de plen a Consiliului Local Brașov, unde fostul consilier local Cipiran Chiricheș, susținător al acestei investiții, a prezentat documente care au dezvăluit că proiectul pentru această investiție a fost făcut de către un membru marcant al USR Brașov: Nicoleta Mărțoiu.

Că Nicoleta Mărțoiu este direct implicată nu este nicio îndoială, conform documentelor existente la Primăria Brașov.

Alte articole:   RAR: Mașină reparată cu colțare pentru gips carton. Fiți atenți unde și cum vă reparați mașina! (Foto)

De fapt, chiar ea se prezintă ca specialist în domeniu, pe Facebook: „Numele meu este Nicoleta Mărțoiu, sunt inginer silvic și m-am specializat în domeniul proiectării de drumuri, construcții silvice și accesare de fonduri europene pentru domeniul forestier. Am o experiență profesională de 20 de ani, sunt mamă a doi baieți de 18 respectiv 11 ani și locuitoare a comunei Cristian de 15 ani. Așadar am toate motivele sa fiu foarte atentă la realitățile locului în care viețuiesc și mai cu seamă în a căuta soluții pentru problemele pe care le întâlnim cu toții într-o viață pe care ne-o dorim echilibrată și senină. Îmi doresc să locuiesc într-o țară normală, în care să mi se respecte munca, într-un județ corect administrat și într-o comună civilizată, în care cetățenii să simtă că aparțin unei comunități, să fim cu toții în siguranță și să trăim sănatos într-un mediu cât se poate de curat”.

Cu alte cuvinte, când a fost vorba ca firma Civilcad SRL să încaseze 163.982, lei (factura 434/10.04.2019), pentru documentația tehnică unde Marțoiu a fost șef de proiect, domnia sa a fost „foarte atentă la realitățile locului în care viețuiesc, lucru apreciat de cei din USR, primind un post de vicepreședinte al organizației din care face parte. Însă, când este vorba să se pună în aplicare proiectul pentru care s-a încasat peste 34.000 de euro, lucrurile nu mai sunt în ordine. Brusc, „realitățile locului în care viețuiesc” cei din USR – „oamenii noi în politică” – au devenit altele.

Alte articole:   Un bărbat a ajuns în arest după ce a distrus 8 mașini parcate în municipiul Brașov

În replică, senatorul Alen Coliban susține că proiectantul nu ar avea nicio vină, pentru că traseul este stabilit de un amenajist. Însă această remarcă a lui Coliban, vădit deranjat de faptul că scandalul referitor la construirea drumului Gorița se mută în curtea USR, este o nouă miniciună, probabil venită din necunoașterea lucrării efectuate de colega de partid: pentru că se specifică clar ce a făcut Nicoleta Mărțoiu: „Proiect tehnic de execuție, inclusiv studii de teren (geotehnice, geologice, hidrologice, fotogrametrice, topografice și de stabilire a terenului pe care se amplasează obiectivul de investiție)”. Chiar și pe factură se precizează că firma a avut ca obligație în tema de proiectare „stabillirea terenului pe care se amplasează obiectivul de investiție”.

Alte articole:   CNAIR a închis mai multe benzinării pe Autostrada A1 București- Sebeș– Nădlac 

Adică, USR prin doamna în cauză a stabilit traseul, cât se taie, ce se taie și de unde… Dar, e bine că s-au încasat banii publici și acum se poate face o petiție online în scop electoral deja, cât timp demersurile pentru construirea acestui drum au început încă din 2016.

Pe de altă parte, nu putem să nu remarcăm apetitul celor din USR de a jongla cu fondurile europene, având în vedere și scandalul în care este implicat candidatul formațiunii la prezidentiale, Dan Barna.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.