blog-logo

Bombă! După dezvăluirile din Consiliul Local, Scripcaru suspendă construirea drumului forestier Gorița

Bombă! După dezvăluirile din Consiliul Local, Scripcaru suspendă construirea drumului forestier Gorița

Primarul George Scripcaru a făcut un anunț bombă cu puțin timp în urmă după ce fostul consilier local Ciprian Chiricheș a dezvăluit că protestul USR referitor la tăierea de copaci este unul ipocrit, în contextul în care proiectul tehnic de execuție a fost realizat de un membru marcant al USR…

Scripcaru a anunțat că a decis că suspendă realizarea drumului Gorița. „Totdeauna, când discutăm despre un proiect sau un domeniu, ma raportez la specialiști. Nu am vrut să ma bag în detalii, cum este zona de silvicultura sau păduii, unde există specialisti. De aceea la Regia Locală a Pădurilor în conducere este dl rector Abrudan, care este si decanul Facultății de Silvicutură, oameni cărora nu le contesta nimeni profesional pregătirea. Toată lumea își dă cu părerea și e specialist in domeniu. Zilele trecute le-am solicitat celor de la regia de păduri sa imi prezinte in detaliu acest proiect, care a parcurs toate procedurile legale prevăzute de lege. Am avut o discutie si cu ministrul Fondurilor europene. Zilele trecute a fost si conducerea ADR Centru, care gestionează fondurile structurale. Ca să nu mai existe discuții de genul acesta, în perioada aceasta, pe care mulți o speculează electoral și care, cred ei, rezolvă foarte multe lucruri procedural. Am decis să suspend implementarea acestui proiect, procedura după această informare de astăzi și discuțiile în spațiul public și o sa solicit consultanță de specialitate neutră, pentru că fiecare văd că e cu a lui, și o sa vin in urma acestei analize cu un proiect de hotărâre, pentru că tot Consiliul Local a aprobat acest proiect cu toate detaliile de specialitate, față de această situație”, a declarat Scripcaru.

Edilul a precizat că a solicitat Regiei de Păduri Kronstadt, care mai derulează un proiect cu fonduri europene, să facă discuții, analize cu toți cei interesați, specialiști sau simpli cetățeni, să facă dezbagteri publice la sediul instituției: „După ce vor avea loc aceste dezbateri, voi decide dacă se va continua sau nu acest proiect”.

„Toate miciunile care proferează, că primarul taie, defrișează, sunt niște mizerii ordinare și ar trebui să le fie rușine, pentru că au avut timp să vină să facă propuneri, să participe la discuții (pe tema construirii drumului Gorița – n.a.)”, a răbufnit Scripcaru.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.