Lansare de carte: Diariul meu de septiman – Jurnal de licean, cu ilustrații, la Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu”

Lansare de carte: Diariul meu de septiman – Jurnal de licean, cu ilustrații, la Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu”

Brașovenii sunt așteptați sâmbătă, 2 noiembrie 2019, la Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu” la lansarea albumului Valeriu Branişte, Diariul meu de septiman – Jurnal de licean (1885-1886), cu ilustraţii de Felician Petru Crişan.

Evenimentul va avea loc de la ora 12.30, la sediul central din Livada Poştei, etaj I, Sala de lectură.

Jurnalul de licean al publicistului din Cincu, Valeriu Branişte continuă să îşi croiască destinul.

La 5 ani de la ediţia manuscrisului, apărută la editura clujeană Argonaut şi la 2 ani de la platforma media http://jurnaldelicean.qulto.ro/#/page/1, un nou produs cultural, inspirat de notiţele zilnice ale lui Valeriu Branişte, este lansat de Biblioteca Judeţeană Braşov.

Pornind de la textul jurnalului, de o mare forţă evocatoare şi de la experienţa de ilustrator la aplicaţia media construită de Qulto, artistul Felix Crişan a ales să creeze o ilustraţie reprezentativă pentru fiecare zi din jurnal.

Practic, a realizat o cronică în imagini a jurnalului pentru perioada cuprinsă între 25 iunie 1885 şi 17 aprilie 1886. Toate evenimentele relatate, vacanţe, lecţii, întâlniri, petreceri, lecturi, excursii şi picnicuri, au căpătat un chip.

Volumul este rezultatul a doi ani de muncă intensă, de documentare şi de redare personală a epocii în ilustraţiile realizate de un artist contemporan. Descoperim astfel Sibiul acelor timpuri şi oamenii lui, desenaţi cu talent şi cu respect pentru document şi istorie.

Alte articole:   Ministrul Finanțelor a anunțat cu cât se măresc pensiile

Cartea cuprinde atât imagini, cât şi textul corespunzător zilei reprezentate grafic, accesibil prin intermediul codului QR.

Astfel, liderul de proiect, Claudia Popescu a dorit să propună o modalitate inovatoare de a citi, combinând lectura cu arta şi tehnologia. Rezultatul este o carte apărută din pasiune, în condiţii grafice excelente, prin care un text vechi, din secolul al XIX-lea prinde viaţă nu numai prin litera scrisă, dar şi prin imagini ale trecutului construite de prezent şi este înviat pe ecranul unei tablete sau telefon mobil.

Volumul va fi prezentat de Ruxandra Nazare, Daniel Nazare şi Felix Crişan. Lansarea va fi însoţită şi de expoziţia de ilustraţii originale şi va fi urmată de sesiune de autografe.

Cartea se va distribui gratuit participanţilor.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.