blog-logo

ÎN DIRECT Poluarea la Codlea. Ce spun autoritățile

ÎN DIRECT Poluarea la Codlea. Ce spun autoritățile

Reprezentanții Primăriei Codlea, Mihai Cîmpeanu și Erwin Albu, alături de șeful Gărzii de Mediu, Mircea Paraschiv, susțin o conferință de presă pe tema poluării aerului din municipiul de la poalele Măgurii.

Cîmpeanu a precizat că Primăria a montat un aparat care măsoară poluarea aerului, aparat care nu e certificat, dar senzorii acestuia sunt certificați. Edilul a precizat că se vor înăspri condițiile în care firmele vor primi autorizații de construcție, în sensul de a fi obligate nu numai să obțină o autorizație de mediu, acolo unde este cazul, dar și realizarea de perdele forestiere de protecție, de exemplu.

Paraschiv a precizat că a fost sancționată cu 50.000 de lei firma care a fost depistată că poluează. Mai mult, acesta a precizat că a solicitat revizuirea autorizației de mediu în cazul acestei societăți, Silnef MG SRL. Firma a mai fost amendată cu 40.000 de lei în februarie, pentru că funcționa fără autorizația de mediu. La această oră mai sunt controlate și alte firme din Codlea pentru a se verifica dacă sunt respectate condițiile de protecția mediului.

Alte articole:   Elevi de la două licee din Brașov au creat obiecte pe care le-au vândut, iar banii vor fi donați pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție

De la începutul anului până în luna octombrie, în județul Brașov s-au dat amenzi de Garda de Mediu 2.200.000 de lei și s-a dispus sistarea activității la 11 societăți.

Albu a precizat că nu trebuie să se arate cu degetul doar către un agent, depistat de opinia publică, dar care a recunoscut că sunt probleme, constatate de către Garda de Mediu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.