blog-logo

Proiectele culturale independente ar putea primi mai mulți bani din partea Primăriei Brașov

Proiectele culturale independente ar putea primi mai mulți bani din partea Primăriei Brașov

Municipalitatea brașoveană intenționează să majoreze, de anul viitor, bugetul pentru proiectele culturale independente, propuse de ONG-uri, asociații sau grupuri de inițiativă, cofinanţate prin Ghidul cultural.

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru a precizat că plafonul pentru proiectele culturale poate fi chiar dublat cu condiția să existe cât mai multe propuneri și, în același timp, manifestarea să fie într-adevăr un act cultural.

„Mărim plafonul, însă trebuie să plecăm şi de la ceea ce există ca instituţii publice de cultură – Filarmonică, Teatru, Teatrul de Copii, şi să completăm cu parteneri pe care putem să-i aducem alături de noi. Mi-aş dori să fie cât mai mulţi, ca să avem de unde selecta. Putem vorbi şi de o dublare, condiţia este să existe parteneri şi să fie într-adevăr evenimente culturale. Şi apoi, noi finanţăm actul cultural şi artistic, nu facem finanţări de natură logistică”, a afirmat Scripcaru.

Edilul speră ca cererile pentru finanțare să fie cât mai multe pentru a putea justifica majorarea bugetului propus. Pentru a atrage cât mai multe proiecte pentru anul viitor, municipalitatea ia în calcul o precampanie.

Alte articole:   Ludovic Orban: PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5.

În acest an au fost depuse 25 de propuneri, însă doar 16 proiecte culturale au fost declarate eligibile. Valoarea finanțării nerambursabile acordate pentru acestea a fost de 1,14 milioane de lei, din bugetul în valoare de 2 milioane de lei, alocat pentru 2019.

Ghidul de finanţare pentru proiecte culturale a fost lansat de municipalitatea braşoveană în anul 2010, cu scopul de a încuraja şi susţine iniţiative independente.

Finanţările, nerambursabile, se acordă numai pentru proiecte culturale care se derulează în municipiul Braşov, nu pot depăşi 80% din bugetul total al fiecărui proiect şi nu se acordă pentru activităţi generatoare de profit.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate