Adrian Oprică: “Le-am arătat oamenilor, în pădure, la o plimbare, ce înseamnă un drum forestier adevărat” (FOTO)

Adrian Oprică: “Le-am arătat oamenilor, în pădure, la o plimbare, ce înseamnă un drum forestier adevărat” (FOTO)

Liderul Organizaţiei Municipale PNL Braşov, Adrian Oprică, împreună cu aproximativ 400 de oameni de toate vârstele au făcut duminică, la prânz, o plimbare pe prin pădure, atât pe jos cât şi cu bicicleta. Grupul a pornit de la Lacul Noua şi a urcat apoi, în pădure pe drumul Crucur, pentru a arăta prin puterea exemplului ce ar însemna un drum forestier pentru braşoveni şi nu numai.

„Degeaba le explicăm oamenilor prin vorbe, ce înseamnă acest drum forestier, dacă nu mergem şi în pădure, împreună cu ei, pentru a le arăta şi răspunde la întrebări. Această iniţiativă a nostră vine în contextul în care se vehiculează unele idei că proiectul ar putea distruge o foarte mare parte din Muntele Tâmpa, ceea este o minciună în baza căreia cei de la USR au strâns semnături de la oameni…”, a spus liderul organizaţiei braşovene.
Adrian Oprică a fost surprins că o parte dintre cei mai în vârstă nici nu ştiau că sunt astfel de drumuri forestiere, pe care şi ei se pot plimba fără probleme.

„Am realizat prin acţiunea aceasta că inclusiv oamenii din organizaţia noastră nu ştiau că se pot plimba la pas prin pădure, că nu este un drum greu şi că poţi merge chiar în plimbare. Cei care au fost alături de noi în pădure, sunt doar o mică parte dintre cei care ar putea beneficia de un astfel de drum. Cei tineri îl pot face cu bicicleta, în vreme ce vârstnicii pot merge la pas. Ni s-au pus întrebări despre cum va arăta, cât de lat va fi, cât anume se va tăia şi de unde. Le-am explicat oamenilor că este uşor să pui pe un afiş o poza cu Calea Bucureşti şi să spui ca un astfel de drum se va face în pădure, însă este o încercare de manipulare care poate fi combătută foarte uşor. Oamenii au văzut cum este drumul Crucur, pe care noi ne-am plimbat, au văzut că nu este un pericol pentru pădure, ba dimpotrivă. Eu consider că ne-am atins scopul şi anume de a le arăta oamenilor, mai tineri sau mai în vârstă, că un drum forestier nu distruge nimic, ba dimpotrivă, aduce un plus valoare atât pentru ei pentru plimbări în natură, cât şi mediului, pentru că se va putea interveni în caz de incendiu şi pentru a se toaleta pădurea”.

Liderul Organizaţiei Municipale a punctat că informaţia corectă este că, pentru construcţia acestui drum, care în niciun caz nu afectează muntele Tâmpa, se va tăia într-doar 0,1 la sută din suprafaţa verde a Braşovului şi nu 10 la sută cum au cerut semnături cei din USR, în baza unor minciuni. „Ceea ce se va tăia, şi anume 0, 1 la sută, nu 10 la sută, se va planta la loc iar mediul nu va avea de suferit. În plus, existenţa unui drum forestier, dă posibilitatea de a te plimba prin pădure indiferent de vârstă, fără să ai nevoie de antrenament sau echipament special. Indiferent de insunări sau încercări de manipulare, ar fi mult mai constructiv pentru toată lumea, dacă cei care se opun acestui drum ar accepta că adevărul nu este cel pe care îl promovează ei. De altfel, i-am rugat pe cei de la USR să se adreseze direct Regiei Kronstadt şi în special domnului Olteanu pentru a se lămuri, însă iată că refuză acest lucru, tocmai pentru că adevărul le-ar strica lor un subiect fals de campanie. Deşi sunt oameni tineri în USR, oameni inteligenţi, iată că fac greşeala de a încerca să-şi construiască imaginea pe minciuni despre alţii. Ori asta chiar nu este o reţetă de succes….”.

Întregul drum forestier va lega zonele Şapte Scări – Dâmbu Morii – Noua – Răcădău – Pietrele lui Solomon cu staţiunea Poiana Braşov. Pe circuitul Poiana Braşov – Postăvaru, va fi şi o zonă amenajată pentru mountainbike, de unde se poate face retur practicând downhill şi un altul ceva mai uşor, pe traseul Noua – Dâmbu Morii – Şapte Scări.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.