blog-logo

Exercițiu ISU Brașov! A fost pus în aplicare PLANUL ROȘU

Exercițiu ISU Brașov! A fost pus în aplicare PLANUL ROȘU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov desfășoară, în această dimineață, un exercițiu, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, maior Ciprian Sfreja.

UPDATE Bilanțul „accidentului”: 1 persoana a decedat din pacate, 7 persoane au fost transportate la spital, dintre care doua in stare foarte grava.

Exercitiul s-a încheiat

Scopul exercitiului este de pregatire, antrenare, perfectionare si verificare a capacitatii de gestionare a unei situatii de urgență generate de un accident aviatic a tuturor structurilor care intervin, cât si creșterea nivelului de răspuns în aceste situații. Totodata s-a urmărit și îmbunătățirea colaborării înterinstitutionale.

Știrea inițială

Potrivit planului de intervenție, un elicopter s-ar fi prăbușit în Munții Piatra Craiului. La nivelul județului Brașov a fost activat planul roșu.

Se pare ca în elicopter erau 6 persoane. Pentru acordarea primului ajutor se deplaseaza echipe mixte de cautare / salvare, respectiv forțe ale ISU, Ambulantă, Jandarmerie, Salvamont, Crucea Rosie, IGAV, Asociatia Salvatorilor Voluntari.

S-au găsit opt victime dintre care două sunt inconştiente. S-a solicitat şi sprijinul unui elicopter de la IGAV. Victimele au fost găsite şi se intervine pentru acordarea asistenţei medicale.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate