Lecție din partea unor copii. Cum s-au comportat cu un cerșetor de 6 ani

Lecție din partea unor copii. Cum s-au comportat cu un cerșetor de 6 ani

Întâmplare cu final neașteptat în fața unei biserici din Brașov, iar în mediul online a fost postat un mesaj care a devenit viral. Un copil de aproximativ 6 ani cerșea, la intrarea în lăcașul de cult, iar un grup de elevi l-a observat. Ce a urmat a surprins pe toată lumea. 

Într-o dimineață, în fața unei biserici din Brașov, un copil de 6 ani cerșea. Orele au trecut, a venit prânzul, iar un grup de elevi a traversat și s-a îndreptat către biserică. Au urmat momente care s-au transformat, instantaneu, într-o adevărată lecție de viață.

Aș fi vrut să fi putut face o fotografie chiar și puțin mișcată în acel moment…  S-a întâmplat ieri dimineată, în față unei biserici din Brașov. Un copil de 6 ani și ceva, cerșea. Mai mult șoptit. Pe la prânz un grup de băieti, cam tot de aceeași varstă, traversează drumul spre biserică, cu ghiozdanele în spate.  Se opresc în dreptul puștiului cerșetor, își deschid ghiozdanele și scot pachețele cu sandwichuri, mere, dulciuri, pe care nu le-au mâncat la școală. Unul dintre băieti îl bate prietenește pe umăr pe micul cerșetor. “Ne mai vedem pe aici. Ai grijă de ține”. Mi s-a pus nodul în gât instantaneu. Școlării și-au văzut de drumul lor, spre biserică, făcandu-și semnul crucii că oamenii mari”, se arată în prima parte a mesajului postat în mediul online.

”Mănâncă o masă caldă la biserică”

Surpriza este cu atât mai mare cu cât respectivii elevi care l-au ajutat pe micuțul cerșetor sunt… unii dintre cei mai săraci copii din cartierul respectiv. 25 de copii vin, la prânz, pentru a mânca o masă caldă la biserică, iar comportamentul lor este cu atât mai demn de laudă.

”Aveam să aflu mai târziu că ei sunt unii dintre cei mai săraci copii de la școală din cartier. În fiecare zi, la prânz, 25 de copii care provin din familii nevoiașe mănancă o masă caldă la biserică. Tot aici au invătat probabil să împarți cu alții mai săraci decât ține, să îți pese, să îmbărbătezi pe cineva care are nevoie atunci de asta. Dacă treceți prin Brașov, opriți la Biserica Triaj și faceți o donație pentru acești copii. O să fiți surprinși. În primul rând, veți primi chitanță. În al doilea rând, veți simți că acolo biserica chiar își îndeplinește rolul – poate face lumea mai bună. Preotul nu m-a lăsat să îi spun numele. Fala și mândria sunt cel mai mare păcat. Mă înclin”, se încheie mesajul emoționant.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Un gest extraodinar si speram ca asa sa fie, sa se dea o masa clada celor nevoiasi.
  Iar acei copii au făcut un gest extraordinar.

  la acea biserica din Triaj. Sa nu uitati ca pana acum cativa ani, fostul parinte a creat o adevarata rețea si un cimitir public l-a transformat intr-o afacere proprie. A castigat ilegal milioane si milioane, doar prin șantaj, rautate si mai si predica binele si bunatatea.
  Sperăm ca acuma să se fi indreptat lucrurile.
  Mai sunt n biserici ortodoxe in Brasov la care preoții cer direct sau prin consilieri- oameni de-ai bisericii, nu-i asa??! sume de bani, pe langa ce dai obligatoriu, iar cel mai mult mă supara administratorii de biserici si cimitire, e o retea, o mafie si o făradelege ce se intampla, înca la Brasov.

  Jos pălaria pentru cinstea si corectitudinea cultelor catolic , reformat si unitarian. Adica nu se impun bani pt taxe, înmormantari, ,mai ales fara chitanta , la gropari, pe langa ca platesti, la ortodocsi,mai tb cotizat in plus, mai da,i si lu ăla si ăla…
  Iar în Schei la biserică, e obicei, pe lângă „lista” cu o mie de așa zise tradiții, prosoape, lumânări, colivă, colac, trebuie să aduci si un coș de fructe, pentru părinte , se înțelege, e bine, îndeamnă la o nutriție sănătoasă omul bisericii, ca la tv. Taxa „în plus„ se înțelege e 200 lei, pe lângă ce dai la„contabilitate”, neimpozitată. Că BOR e stat în Stat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.