ING Bank introduce retragerile de numerar fără card de la bancomate și schimbă comisioanele

ING Bank introduce retragerile de numerar fără card de la bancomate și schimbă comisioanele

Veste bună pentru brașovenii care au carduri de la ING Bank. Aceasta va introduce opțiunea de retragere numerar de la ATM fără card, printr-un cod generat în aplicația de internet banking, și va modifica o serie de comisioane începând cu 15 decembrie. Taxele pentru plățile și retragerile în euro vor fi scăzute la nivelul celor în lei, dar vor crește comisioanele pentru cei care nu-și încasează veniturile în mod constant prin bancă.

Clienții ING care nu au cardul la ei vor putea să retragă bani de la bancomatele băncii prin generarea unui cod prin Home Bank. Noul serviciu de retragere de numerar cu cod generat va fi comisionat doar pentru cei care nu au venituri recurente – comisionul va fi de 5 lei pe tranzacție. Prin acest serviciu, clienții vor putea retrage maximum 500 de lei pe zi sau maximum 10.000 de lei pe lună.

Alte articole:   Rata de promovare la concursul național de titularizare, sesiunea 2020, în județul Brașov, este de 66,1%

Banca modifică și lista de comisioane, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului european 518/2019, care obligă băncile să aducă nivelul comisioanelor pentru plăți și transferuri în euro la nivelul celor aferente pentru operațiunile în moneda națională. (Recent, BCR a anunțat modificări similare ca urmare a schimbării legislației). Comisionul la transferurile interbancare în euro prin Home Bank devine 0 (sau 5 lei pentru cei fără venituri recurente), față de 0,15%, minimum 50 de lei anterior. Pentru retragerile de numerar din străinătate, comisionul rămâne 0 pentru cei cu venituri recurente și scade de la 18 lei la 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente. Veniturile recurente reprezintă încasările în conturile deschise la ING din salarii, pensii, chirii de cel puțin 700 de lei/lună/cont, pentru cel puțin 3 luni consecutive. Nu sunt luate în seamă transferurile între conturile proprii și nici veniturile din jocuri de noroc. Comisionul de retragere numerar de la bancomatele băncii și de la cele ale altor bănci rămâne 0 pentru cei cu venituri recurente încasate prin ING, dar crește de la 3 la 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente. Comisionul pentru transferurile interbancare în lei rămâne 0 pentru clienții cu venituri recurente încasate prin bancă, dar este de 5 lei, față de 0 anterior, pentru cei care nu încasează veniturile la ING în mod constant. Depunerile de numerar în contul clientului la bancomatele băncii cu cod de depunere va fi comisionat cu 15 lei, față de 0 lei anterior. Depunerile de numerar la bancomatele băncii din țară nu vor purta comisioane în continuare, indiferent de valută.

Alte articole:   Viceprimarul Costel Mihai cere autorităților să verifice staţia de asfalt are funcționează fără aviz

Banca va pune la dispoziția clienților, începând cu noiembrie, și un document care prezintă situația comisioanelor plătite în ultimele 12 luni și care va putea fi obținut prin Home Bank, în sucursale sau telefonic. Tot începând cu 15 decembrie vor fi introduse limite pentru retragerile de numerar la maximum 15.000 lei pe zi pentru fiecare client și maximum 300.000 de lei pe an calendaristic.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate