Guvernul demis mai promite 100 de lei la salariul minim

Guvernul demis mai promite 100 de lei la salariul minim

Executivul va pune de miercuri în transparenţă o Hotărâre de guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei și cu 150 de lei pentru cei cu studii superioare.  , a anunţat, marţi, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Muncii a mai spus că proiectul de Ordonanță va intra în ședința de miercuri a Guvernului.

”Această măsură nu este o noutate, este cuprinsă în programul de guvernare”, a spus acesta. ”Nu este o glumă, Hotărârea de Guvern este scrisă la Ministerul Muncii, nu este o decizie care nu a fost cunoscută, e conform planului de guvernare”, a mai spus acesta.

Salariul minim pe economie a crescut, de la 1 ianuarie 2019, la 2.080 de lei brut față de 1900 de lei, cât era înainte. În plus, persoanele cu facultate care au cel puțin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au ajuns la un salariu minim brut 2.350 lei lunar.

Alte articole:   1145 cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. 60 de cazuri depistate la Brașov

La salariul minim brut de 2080 lei/lună, salariul net (în mână) primit de angajat este de 1263 lei (față de 1162 lei în 2018), iar costul total plătit de firmă, de 2127 de lei.

„Vor să desfiinţeze salariul minim (noul guvern – n.r.), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern. Am luat decizia aseară, într-o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici ca miercuri dimineaţă să punem în transparenţă publică o Hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, aşa cum scrie în programul de guvernare”, a anunţat Budăi la Botoşani, la o întâlnire electorală cu simpatizanţii şi primarii PSD.

Alte articole:   VIDEO Orban bagă în carantină autostrada Comarnic - Brașov

Fostul ministru al Muncii spune că „atunci când vii la guvernare şi beneficiezi de a doua cea mai performantă creştere economică din Uniunea Europeană, când şomajul e de 3%, când salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4%, e bine”.

În replică, Ludovic Orban a ironizat anuntul Vioricai Dancila si al ministrului Muncii, Marius Budai, cu privire la majorarea salariului minim cu 100 de lei, afirmand ca „mai era cineva prin 1989 care mai dadea cate 100 de lei”. El a apreciat ca masura nu poate fi luata de un guvern demis.

„Mai era cineva prin 1989 care mai dadea cate 100 de lei sau cate un leu… Baietii astia nu inteleg, oamenii astia nu inteleg ca ei au fost demisi prin motiune de cenzura, ca nu mai pot sa se comporte ca un guvern care e in functiune. Raman la Palatul Victoria doar pana la investirea unui guvern si nu pot sa angajeze decizii importante de guvernare, ci numai sa administreze treburile curente. Decizia privind salariul minim nu poate sa o ia decat un guvern legitim, votat de Parlament”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate