Aer poluat cu particule cancerigene, la Codlea

Aer poluat cu particule cancerigene, la Codlea

Un dispozitiv care măsoară calitatea aerului, instalat pe clădirea Primăriei Codlea, arată că aerul din oraş pune în pericol sănătatea oamenilor.

Primarul municipiului Codlea a cumpărat un instrument care măsoară calitatea aerului, pe care l-a instalat pe clădirea Primăriei, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

Instrumentul, care nu este omologatm conform Gărzii de Mediu, a arătat faptul că există particule cancerigene în atmosferă, iar „la valorile înregistrate oamenii nici nu ar trebui să iasă din casă„, au declarat specliști în domeniu pentru A1.ro.

Poluarea masivă ar putea fi provocată de oricare dintre numeroasele firme din oraș, însă acestea deţin autorizaţii primite de la Garda de Mediu.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Brașov se va demara o anchetă pe teren pentru a descoperi care este poluatorul și care este cauza sau posibila cauza a depășirilor.

„Se vor impune monitorizări să identificăm și să vedem potențialul de pericol și cantitățile de emisii din zona respectivă. Din pacate, cum Garda de Mediu nu are aparat propriu, trebuie să apelăm la Agenția de Mediu”, a declarat pentru sursa citată, Mircea Paraschiv, şeful Gărzii de Mediu Braşov

Autorităţile speră totuşi că instituţiile responsabile vor descoperi agentul economic vinovat.

 

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Se simplifică procedurile pentru înscrierea în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.