blog-logo

Făgărăşeanul Ciprian Zamfir, instructor pentru pizzaioli în Roma

Făgărăşeanul Ciprian Zamfir, instructor pentru pizzaioli în Roma

Ciprian Zamfir s-a născut în data de 7 iunie 1978, în Făgăraș. După o poveste frumoasă de dragoste, s-a căsătorit cu Loredana, pe care a cunoscut-o la Campionatul Mondial de Pizza din Salsomaggiore şi cu care are doi fii : Edoardo si Leonardo.

Intr-o zi,Ciprian vrea sa isi implice toata familia in activitatea sa de pizzaiol.

Pasiunea sa pentru pizza se naşte întâmplător. Când a ajuns la Roma, prin intermediul fratelui său, care lucra în domeniu, a păşit în lumea fascinantă destul de exclusivistă a pizzaioli.

Drumul lui începe în restaurantul şi pizzeria „La Capricciosa”, faimos în întreaga lumea întrucât aici s-a năcut prima pizza Capricciosav (cu roșii, mozzarella, ciuperci, anghinare, șuncă, măsline și ulei) ), în anul 1937.

După aproape doi ani de la primi paşi în domeniul gastronomiei, începe o specializare alături de maestrul Riccardo Menon şi îşi continuă ascensiunea în pizzeria „La Piazzette” de la Castelli Romani pentru aproximativ cinci ani. Aici a reuşit să îşi construiască propria ideologie în ceea ce priveşte „Lumea Pizza”.

Alte articole:   Gheorghe Ialomițianu, despre activitatea lui Allen Coliban și despre o eventuală susținere a acestuia la un nou mandat

Din 2008, Ciprian îşi desfăşoară activitatea la Roma, unde se ocupă de formarea profesională, urmărind cu atenţie partea de productie. După mulţi ani de pregatire, şi-a început cariera de instructor, până în 2010. la scoala italiana „Pizzaioli”, deţinută de Enrico Fama, co-fondator al primei şcoli de pizza din lume şi pe care a condus-o timp de 20 de ani.

„Lucrez cu aluat cu dospire lentă, conform reţetelor tradiţionale şi caut permanent să obţin calitatea absolută, dacă este posibil. Trebuie o foarte mare atenţie la îmbinarea tuturor ingredientelor, care trebuie minuţios alese. Pe lângă tehnicile de preparare a aluatului, care sutn destul de vriate la acestă oră, sunt în căutarea unor noi metode de lucru, în colaborare cu mari chefi”, ne dezvăluie Ciprian.

De-a lungul carierei sale profesionale a luat parte la numeroase competiții, ieșind învingător atât la nivel național, cât și international, iar dintre acestea, cel mai important este Campionatul European de Pizza de la Barcelona, din anul 2010, unde s-a clasat pe prima poziţie, dobândind o experienţă considerabilă, interacţionând cu nenumăraţi participanţi.

Pe langa participarea sa în calitate de concurent, a avut de asemenea onoarea de a face parte din juriul unor competiţii importante, lucru ce atesta creşterea sa profesională.

Alte articole:   Reorganizare la PMP Brașov. „No, hai!”, pe mâna vechilor pediști

Ciprian trăieşte prezentul, căutând în permanenţă să se perfecţioneze, însă se gândeşte şi la viitor, vrând să transmită pasiunea şi arta sa aspiranţilor la meseria de pizzaiolo.

„Îi sfătuiesc pe cei care aleg să meargă pe aceasta cale să aibă multa răbdare și să îmbine studiul teroetic si practica, deoarece calea nu este un drum ușor de parcurs, dar le poate aduce minunate surprize, toate eforturile depuse fiind răsplătite, la un moment dat, asa cum avut şi eu parte de satisfacţii după ani de muncă”, îşi încheie povestea făgărăşeanul.

Ciprian nu şi-a uitat rădăcinile. alături de alţi pizzaioli români, vestiţi peste hotare, a înfiinţat o Asociaţie la Cluj, care să promoveze şi să instruiască tineri în această meserie.

Alte articole:   Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru medicină de familie
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.