EXCLUSIV Cum „fură” statul 19 milioane de euro de la antreprenorii brașoveni

EXCLUSIV Cum „fură” statul 19 milioane de euro de la antreprenorii brașoveni

Din start, vrem să precizăm că termenul „fură” nu este cel consacrat, de către Poliție. Dar, dacă stăm să vedem cum banii firmelor din Brașov, pentru care avem date oficiale, au fost folosiți discreționar de către un stat care știe doar să ia, nu și să dea, avem o mică parte din dimensiunea abuzurilor făcute de „sistem”.

Știți care este una dintre schemele țeparilor? Garantezi că faci o plată, după care ridici din umeri… Asta face statul român cu antreprenorii români de câțiva ani. Este vorba despre rambursarea sumelor pe care antreprenorii români le plătesc angajaților pentru concediile de odihnă.

Dacă ar fi vorba despre câțiva firfirei, mulți ar renunța la recuperarea lor, mai ales că statul este „artist” în crearea de proceduri birocratice pentru a descuraja rambursarea sumelor datorate. Dar, de data asta, problema e mult mai „groasă”.

Suma totala pe care CAS Brașov nu a achitat-o firmelor pentru concediile medicale ale angajaților la această oră, doar pe anul în curs, este de 90.196.460.00 de lei. Adică vreo 19 milioane de euro (DOAR LA BRAȘOV). Așa scurt, la prima strigare.

Bani pe care statul român îi folosește discreționar după cum bate vântul guvernării, FĂRĂ SĂ PLĂTEASCĂ DOBÂNZI ȘI PENALITĂȚI. Este cutremurător cum statul – patron, dictator prin instituțiile coercitive, joacă cartea guvernării.

Alte articole:   VIDEO Cui trebuie să vă adresați pentru a scăpa de albine?

La solicitarea newsbv.ro. conducerea Casei Asigurărilor de Sănătate Brașov, ne-a oferit, transparent (mare lucru în ziua de azi), cifre incredibile:

Poate părea incredibil, dar este o formă de hoție agreată de către structurile statului. Toate vrăjelile că statul are grija de antreprenori, că ei sunt cei care asigură creșterea economică a țării, sunt simple declarații politicianiste aruncate celor care vor să meargă la vot.

Iar faptul că statul nu are nici cea mai mică intenție să ramburseze acești bani este demonstrat de faptul că nu acceptă compensarea lor cu obligațiile firmelor la bugetul de stat, cum ar fi TVA, impozite pe salarii etc. Iar dacă o firmă nu plătește obligațiile către stat, vin „ulii” de la ANAF și au grijă să plătești cu vârf și îndesat, cu dobânzi și penalități.

Pe aceeași temă:

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.