blog-logo

Ce spun bătrânul și mama copiilor atacați de urs în Victoria

Ce spun bătrânul și mama copiilor atacați de urs în Victoria

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a lansat cu puțin timp în urmă un mesaj de alertă pentru avertizarea populației după ce un urs a fost văzut în Victoria, pe o stradă din oraș din apropierea pădurii.

UPDATE Victimele sunt Lucian Berbecel de 66 ani şi fraţii Moisin, Mihai de 3 ani şi Ana Maria de 4 ani.

Declarațiile martorilor oculari, vina Monitorul de Făgăraș:

  • ,,Am ieşit afară din casă şi mă uitam pe stradă. Mi s-a părut că aleargă cîinele vecinului pe stradă. Dar când s-a apropiat am văzut că e urs. A sărit direct pe mine. N-am avut timp nici să fug, nici să reacţionez cumva. Am înlemnit. M-a trântit la pământ şi m-a rănit la mână, în zona cotului. Hainele mi-au fost sfâşiate. Norocul meu a fost că ursul era urmărit de un microbuz  care l-a rănit. De aceea a fugit ursul. La faţa locului au venit imediat un echipaj de la SMURD care mi-a acordat îngriiri medicale şi jandarmii care au alungat ursul spre pădure. Au venit ulterior reprezentanţii Poliţiei şi Primăriei să verifice zona. Am refuzat transportul la spital pentru că nu era cazul” a spus  victima ursului, Lucian Berbecel.
  • Moisin Ioana Daniela de 21 ani, mama copiilor răniţi de urs: ,,Mergeam spre grădină, la mama mea, când  ne-am întâlnit cu ursul pe strada Policlinicii. Eram împreună cu cei doi copii ai mei, Mihai de 3 ani şi Ana Maria de 4 ani.  Nu am văzut ursul, noi discutam, eram relaxaţi, când ursul a sărit direct peste copiii mei. Prin săritură i-a rănit uşor, pe fetiţă la cap şi sub ochi, iar pe Mihai l-a zgâriat la frunte. N-am apucat nici să ţip, am amuţit. Mă uitam la copii şi nu ştiam ce să fac. Atunci am realizat că este ursul şi la ce pericol eram expuşi. Noroc că ursul a plecat. Sunt gravidă în 6 luni şi m-am speriat atât de tare încât am zis că nasc pe loc. Mi-am luat copiii şi m-am dus cu ei la Centrul de permanenţă, la doi paşi de locul atacului. Medicii nu ne-au lăsat să plecăm acasă şi au solicitat ambulanţa pentru a ne trimite la spital, la Făgăraş, pentru  tratamente” a spus mama copiilor atacaţi de urs.
Alte articole:   ÎN DIRECT Conferință de presă la PNL Brașov

Știrea inițială: Se pare ca mai este un baietel rănit, în vârstă de 3 ani, cu zgărieturi (atât fetița, cât și băiețelul, au fost duși la centrul medical de permanență din Victoria). De aici, vor fi transportați la Spitalul municipal Făgăraș.

„O fetita de 4 ani a fost zgâriată la nivelul feței de urs. Se deplasează o ambulanță pentru acordarea asistentei medicale. Totodata, un echipaj SMURD împreuna cu un echipaj de Jandarmi sunt la fata locului”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maior Ciprian Sfreja.

Echipajul SMURD intervine pentru acordarea asistenței medicale unui bărbat în vârsta de 65 de ani. Acesta prezintă escoriații la antebraț, dar refuză transportul la spital.

Alte articole:   Hochei: Victorie în deplasare pentru Corona Braşov Wolves, în Erste Liga

Ambele persoane sunt conștiente.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate