VIDEO Ce spune premierul demis Viorica Dăncilă după vizitele la IAR Ghimbav și Spitalul din Săcele

VIDEO Ce spune premierul demis Viorica Dăncilă după vizitele la IAR Ghimbav și Spitalul din Săcele

Premierul demis Viorica Dăncilă a vizitat astăzi, în județul Brașov, fabrica de elicoptere IAR Ghimbav și Spitalul Municipal din Săcele. Aceasta nu a omis să prezinte demersurile care le-a făcut Guvernul pentru cele două obiective vizitate

Dăncilă a anunţat că a fost semnat un acord de cooperare la IAR Ghimbav – Braşov în vederea sprijinirii industriei de apărare.

„Am semnat astăzi un acord de cooperare pentru a veni în sprijinul industriei de apărare. Este a doua vizită pe care o fac aici şi de fiecare dată am considerat că industria de apărare românească trebuie sprijinită. Şi, în acest sens, am avut un dialog constructiv atât cu conducerea de aici, cât şi cu sindicatele din industrie (…) De asemenea, vrem să mergem şi în CSAT cu anumite probleme. Important este ce se întâmplă cu industria de apărare românească, este o ramură strategică şi trebuie încurajată şi sprijinită”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul unei vizite efectuate la IAR Ghimbav, Braşov.

Premierul a avut discuţii şi cu liderii de sindicat. Constantin Buturoiu, copreşedinte al Alianţei Sindicatelor din industria de apărare, a declarat că acordul semnat vineri dă speranţe dezvoltării industriei de apărare româneşti

„Cu ceva timp în urmă, am solicitat Guvernului condus de doamna premier Viorica Dăncilă că este momentul să facem o cotitură importantă în mersul industriei de apărare. Pot spune că am găsit o înţelegere deosebită, am purtat un dialog permanent. (…). Am creat o direcţie care trebuie dusă în continuare, un trend crescător în aşa fel încât să redevenim ceea ce a fost cândva industria de apărare românească. Am semnat acest acord, el trebuie dus la îndeplinire şi noi ne-am pus mari speranţe şi vom urmări pas cu pas acest demers comun şi suntem siguri că în România vom vorbi de o industrie de apărare, aşa cum ar trebui să fie. (…) Ne vom confrunta cu schimbări de guverne şi, dacă nu vom fi atenţi la orice punct sau virgulă de acum încolo, la un anumit moment ceea ce facem astăzi va fi istorie”, a afirmat liderul sindical.

Alte articole:   Ministrul Finanțelor a anunțat cu cât se măresc pensiile

De la IAR Ghimbav, Viorica Dăncilă a ajuns la Spitalul Municipal Săcele, unitate care a primit, recent, 5 milioane de lei.

  • Comandat de Partidul Social Democrat-PSD
  • Executat de SED MEDIA SRL – portal: www.newsbv.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 31190008
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.