VIDEO- Angajaţii din cadrul serviciilor de urgenţă vor urma cursuri de pregătire

VIDEO- Angajaţii din cadrul serviciilor de urgenţă vor urma cursuri de pregătire

Deşi au trecut mai bine de două luni de la cazul Caracal, autoritățile din ţară nu au încă proceduri clare în cazuri de dispariții, răpiri sau agresiuni. Totul este încă în stadiul de proiect, potrivit stirileprotv.ro.

Însă, Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu şi Inspectorul general al IGSU, Dan-Paul Iamandi au semnat contractul de finanţare al proiectului intitulat „MULTIRISC MODUL III” prin intermediul căruia vor fi instruite 9.000 de persoane din cadrul IGSU, Serviciilor de Ambulanţă, Unităţilor şi Compartimentelor de Primiri Urgenţe, Salvamont şi Salvaspeo, scrie agerpres.

În cazul răpirilor, dispariţiilor sau agresiunilor legislaţia este în curs de ,,realizare″⁣ spun oficialii. 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat potrivit dcnews că: ,,Este vorba despre ,,un proiect istoric” în domeniul pregătirii resurselor umane, atât prin amploare, cât şi datorită faptului că beneficiarii depăşesc structurile IGSU, incluzând Serviciile de Ambulanţă, Unităţile şi Compartimentele de Primiri Urgenţe, Salvamont şi Salvaspeo.
În cadrul acestui proiect avem o sumă alocată pentru pregătirea a câtorva sute de dispeceri pe plan naţional. Deja cursurile de pregătire au început, înainte să semnăm contractul cu Ministerul Fondurilor Europene”.

Viorica Dăncilă a declarat într-o întâlnire că ,,aceasta este încă o măsură guvernamentală, care vine în continuarea demersurilor noastre de dotare cu mijloace de intervenție rapide, cu aparatură și instrumente moderne și de îmbunătățire a legislației în cazul situațiilor critice”. 
 
 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.