blog-logo

„Stelele-n Cer”, ultimul concert din acest an, la Biserica Neagră

„Stelele-n Cer”, ultimul concert din acest an, la Biserica Neagră

Mijlocul lunii octombrie marchează închiderea stagiunii concertelor din acest an din Biserica Neagră. Vineri, 18 octombrie, la ora 18:00, publicul larg este invitat să ia parte la un concert vocal-instrumental inedit, desfăşurat în cadrul turneului „Stars in the Sky” / „Stelele-n cer”.

Soprana Rodica Vică va interpreta alături de ţiterista austriacă Barbara LAISTER-EBNER un program realizat în totalitate din cântece de leagăn, intitulat „Stelele-n cer”.

Titlul provine de la ultimul poem al lui Mihai Eminescu, transpus muzical de către Nicolae Bretan. Piesa constituie, de altfel, şi lucrarea centrală a acestui recital atmosferic. Evenimentul promovează̆ în acelaşi timp şi CD-ul cu acelaşi nume, înregistrat la Viena în anul 2018.

Alte articole:   Moș Nicolae, așteptat de copii în această seară. Curiozități despre Sfânt. Cum a apărut legenda și ce obiceiuri sunt

Conţinând 16 cântece de leagăn din întreaga lume, repertoriul este o adevărată̆ demonstraţie de multiculturalitate, prin perspectiva limbilor în care se interpretează̆: română, franceză, engleză, germană, italiană, spaniolă, japoneză şi ladino (sefardă).

Mulţi compozitori au compus cântece de leagăn: Nicolae Bretan, Paul Constantinescu, Federico Garcia Lorca, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms ş.a..

Chiar dacă la prima vedere proiectul este dedicat copiilor, şi adulţii se pot bucura de acest program muzical, neobişnuit în contemporaneitatea neliniştită̆ în care ne aflăm, lăsându-se purtaţi şi reconectaţi la experienţele muzicale originare.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Musica Ricercata şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov.

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

Intrarea se face pe bază de bilete (12 lei), care sunt puse la vânzare la casieria Bisericii Negre şi pot fi achiziţionate pe întreaga durată a programului de vizitare.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate