blog-logo

Trei persoane, printre care și un minor, recuperate de jandarmi de pe munte cu puțin timp în urmă

Trei persoane, printre care și un minor, recuperate de jandarmi de pe munte cu puțin timp în urmă

Acțiune contracronometru a jandarmilor montani și salvamontiștilor din Predeal, după ce în urmă cu aproximativ o oră s-a primit un apel 112 prin care se anunța că trei persoane (doi adulți și un minor) s-au rătăcit.

UPDATE 23.20 A fost vorba despre un bunic, o bunică (în vârstă de 65 respectiv 64 de ani) și nepoțelul lor în vârstă de 5 ani. Aceștia au plecat după ora 15 de la Cabana Susai și au greșit drumul: în loc să meargă spre Predeal, au greșit traseul și s-au rătăcit.

La lăsarea serii s-au panicat și au sunat la 112. Au furnizat o locație greșită inițial dar au fost localizați ulterior, de echipa de la Salvamont, după ce au luat legătura telefonic. Până să ajungă la ei, jandarmii le-au recomandat să aprindă un mic foc, pentru a nu fi surprinși de animale sălbatice.

Alte articole:   Rezultate foarte bune pentru luptătorii de la CSS Făgăraș - Transporturi Brașov la CN Constanța

Au fost coborâți cu ATV-urile până în Predeal și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar erau foarte panicați.

Știrea inițială

Turiștii au precizată că se află între Cabana Susai și Cioplea. Se află pe poteca, dar nu mai pot vedea marcajul.

„A fost direcționat un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului de Jandarmi de la Predeal. În urmă cu puțin timp persoanele au fost găsite. Nu necesită îngrijiri medicale. Vor fi conduse în Predeal de către membrii echipajului”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Brașov, Ion Zaharia.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.