blog-logo

Brașovul atrage tot mai mulți turiști. Câți au vizitat județul în primele opt luni

Brașovul atrage tot mai mulți turiști. Câți au vizitat județul în primele opt luni

Brașovul rămâne pe locul întâi în Regiunea Centru și pe locul trei național în topul preferințelor turiștilor care s-au cazat la hotelurile și pensiunile din România.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în perioada ianuarie ‐ august 2019, în creştere cu 4,0%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2018, arată datele INS. 

Mai exact, 929.538 au vizitat județul Brașov, în primele opt luni, cu 35.685 mai mulți, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din numărul total de turiști, 797.911 au fost români, iar 13.1627 străini.

De precizat că numărul turiștilor străini a scăzut cu peste 15.500 în primele opt luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului anterior.

Alte articole:   Patinatoarea Coronei, Mihaela Hogaş, este prima româncă din istorie care coboară sub 39 de secunde la o Cupă Mondială

Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt israelienii, germanii și spaniolii. Locurile următoare sunt deţinute de turiştii din Regatul Unit, Italia și SUA.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în ianuarie ‐ august 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, în creştere cu 5,0%.

Hotelurile-apartament, cele mai căutate

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în judeţul Braşov, în ianuarie ‐ august 2019 a fost de 29,3%, iar faţă  de aceeaşi perioada din 2018 (27,4%) a crescut cu 1,9 puncte procentuale.

La hoteluri apartament s‐a înregistrat cel mai ridicat indice de utilizare de 43,2%.

Alte articole:   Cuza Vodă, familia Mureșenilor și Unirea de la 1859

Durata medie a sejurului a fost în ianuarie – august 2019 de 2,0 zile, arată datele Direcției de Statistică Brașov.

În Regiunea Centru, judeţul Braşov ocupă locul I la sosiri cu 44,2% şi la înnoptări cu 43,6%, din totalul sosirilor, respectiv al înnoptărilor regiunii.

La nivel naţional, judeţul Braşov ocupa locul al III‐lea la sosiri cu ponderea de 10,2% (după Municipiul Bucureşti si Constanţa) şi locul al III‐leal a înnoptări cu ponderea de 9,0% (după Municipiul Bucureşti şi Constanţa).

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate