Aparat de radiologie ultraperformant, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov (Video)

Aparat de radiologie ultraperformant, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov (Video)

Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov a fost dotat cu un aparat de radiologie de ultimă generație. Aparatul aduce un plus pentru medicii care lucrează în spital, dar și pentru pacienți.

Noul echipament de radiologie înlocuiește vechiul aparat radiologic ce are o vechime de 14 ani, care avea nevoie de reparații tot mai des. Aparatul ultramodern este digital și oferă o imagine clară, care se transmite automat la o stație medicală, iar interpretarea se face pe un calculator.

Investiția a fost prezentată, marți, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la unitatea medicală și la care a participat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, dr. Ramona Ionescu, managerul spitalului, dr. Sebastian Toma, director medical, și dr. Lavinia Caplan, medic radiolog.

Echipamentul medical, în valoare de peste 1,3 milioane lei, a fost achiziționat cu fonduri asigurate de Consiliul Județean Brașov.

„Începând din anul 2017 au apărut diverse probleme tehnice, specificate în rapoartele emise de firmele autorizate și din cauză că acestea îngreunau evaluarea pacienților, am solicitat un aparat de radiologie fix nou, digital, care să ne ofere o calitate înaltă – examinări performante, o siguranță în ceea ce privește riscul de iradiere atât a pacientului, cât și a personalului medical expus la standard superior, precum și achiziții ce pot fi procesate și stocate într-o stație medicală de postprocesare performantă. Consiliul Județean Brașov ne-a acordat suma de 1.505.000 lei în vederea dotării spitalului cu un astfel de aparat de radiologie digital, cu post de grafie și scopie, precum și cu o stație performantă de postprocesare a achizițiilor radiografice. Aceste echipamente au costat mai puțin, respectiv 1.366.120 lei”, a explicat managerul spitalului, dr. Ramona Ionescu.

În vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică s-au făcut măsurători pentru eficacitatea ecranelor de radioprotecție, iar ulterior, după obținerea acesteia, dosarul va fi completat, astfel încât să poată fi obținută autorizația de utilizare CNCAN.

Alte articole:   Se întrerupe curentul electric în mai multe localități din județul Brașov

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov mai are în planul de investiții pentru 2019, tot din subvenții acordate de Consiliul Județean Brașov, achiziționarea de aparatură destinată dezinfecției curente și terminale în saloanele spitalului, precum și testării calității curățeniei efectuate de îngrijitoare.

Potrivit președintelui CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea, în ultimii patru ani sumele alocate pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov s-au majorate substanțial, astfel, că în acest an bugetul a totalizat 3.323.000 lei, iar investițiile vor continua „având permanent în atenție interesul superior al pacienților”, ” a menționat președintele CJ Brașov.

Conferință de presă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov

Un aparat de radiologie de ultimă generație a intrat în dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov. Toate informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, dr. Ramona Ionescu, managerul spitalului, dr. Sebastian Toma, director medical, și dr. Lavinia Caplan, medic radiolog.

Publicată de Consiliul Județean Brașov pe Marţi, 15 octombrie 2019
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.