VIDEO Ansamblul de tineret „Canzonetta”, laureat al premiului Georg Dehio pentru anul 2019

VIDEO Ansamblul de tineret „Canzonetta”, laureat al premiului Georg Dehio pentru anul 2019

Ansamblul de tineret „Canzonetta” din Brașov a fost laureat al premiului Georg Dehio pentru anul 2019, la un sfert de secol de la înființare.

Ansamblul Canzonetta a fost definit de către decanul Facultății de litere din Brașov, Adrian Lăcătuș, drept o veritabilă școală muzicală.

„Acest premiu ne-a surprins foarte mult. Este foarte multă bucurie în această activitate cu copii, iar premiul vine ca o recunoaștere a eforturilor tuturor. A fost înființat în urmă cu un sfert de secol. Ansamblul folosește acompaniement instrumental, cu blockflöte, cu xilofoane, multe instrumente ritmice, pian, chitară bass. Copiii încep de obicei teoria muzicii în clasele 1 – 2, iar cei care înaintează pot intra în Ansamblu. Cel mai mic membru este în clasa a treia, iar cei mari clasa a 12-a, dar când sunt evenimente mai mari, se întorc și foști membri ai ansamblului”, ne-a declarat Ingeborg Acker, coordonatoarea și dirijoarea Ansamblului.

În prezent, ansamblul instrumental este format din flaut dulce (sopranino, sopran, alt, tenor și bas), instrumente Orff (Xilofon, Metalofon, joc de clopoței și alte instrumente de percuție), chitara bas și pian.

Ansamblul are un repertoriu foarte larg: de la muzica sacră a Evului Mediu la muzica contemporană, la sonate ale barocului și a preclasicismului la muzica spirituală, Gospel, dar și muzica din folclorul altor țări.

Thomas Șindilariu, președintele organizației municipale FDGR Brașov, a menționat că Ansamblul are în componență în special elevi de la Colegiul Național Johannes Honterus și de la Școala gimnazială nr. 12 din Brașov.

Alte articole:   VIDEO Cui trebuie să vă adresați pentru a scăpa de albine?

Premiul Georg Dehio se atribuie de Ministerul Culturii din Germania. Se acordă în urma jurizării, coordonate de către Formului Cultural pentru Estul Europei, cu sediul a Potsdam. Premiul se acordă de 70 de ani. Au mai fost laureați istoricul de artă Otto Folberth, Hans Berger sau Cristoph Klein, care au primit de-a lungul timpului acest premiu. Ultimul brașovean care l-a primit a fost prof. dr. Paul Philippi, care s-a stins anul trecut, la vârsta de 94 de ani.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.