blog-logo

Scandal uriaş: Dan Barna şi Cristian Macedonschi au jonglat fonduri europene pentru grupuri defavorizate. Anchetă Rise Project!

Scandal uriaş: Dan Barna şi Cristian Macedonschi au jonglat fonduri europene pentru grupuri defavorizate. Anchetă Rise Project!

În orașul de sub Tâmpa, banii pentru grupurile defavorizate au finanțat inclusiv campania unui politician local, dezvăluie o anchetă Rise Project. Iar întreaga afarere s-a realizat cu largul concurs al prezianțiabilului USR+PLUS Dan Barna.

Fragment preluat din ancheta RiseProject, care vizează afacerile din Braşov. Întreaga afacere o citiţi AICI!

Firma lui Barna a pus pe picioare la Braşov două întreprinderi sociale, cumva gemene. Prima era o tipografie, a doua executa producție video. N-au mai făcut asociații, ci direct SRL-uri. Ambele au înghițit peste 367 de mii de euro și aveau un numitor comun: patroana Corina Macedonschi, soție de consilier local și candidat la primărie din partea Forumului Democrat German în 2016.

Cristian Macedonschi, soțul doamnei, este totodată un potent om de afaceri, calitate din care organizează festivalul Oktoberfest. Printre plasamente imobiliare, deține companii de turism, recrutare, consultanță. și restaurantul Cucino din centrul Brașovului.

Într-una dintre întreprinderi (Smart Multimedia), care primise 741.324 lei de la Barna & Jaliu pentru producție video, doamna Macedonschi îl avea ca asociat pe vărul ei, Răzvan Atanasescu, fost coleg de liceu cu Dragoș Jaliu, partenerul lui Dan Barna.

Atanasescu a fost director de vânzări la Pro TV, apoi a lucrat prin televiziunile est-europene ale consorțiului media. Înființase și o agenție de producție. Deci, cum a ajuns în proiectul social?

“Am plecat de la Sîrbu, am făcut agenția mea de publicitate în București, dar m-am întors în Brașov pentru afacerea asta. Noi am început discuția cu Mace (Cristian Macedonschi – n.r.) și cu Jaliu, suntem prieteni. Cu el am fost și coleg. Dar inițiativa a fost a mea.”

Erau obligați să găsească “experți în economie socială” și cinci persoane vulnerabile. Richard Szabo a fost specialistul din proiect. Cameraman cu experiență, s-a angajat la Smart Multimedia în iunie 2015, cooptat fiind de Atanasescu, fost coleg la ProTV: “Avea nevoie de mine că mă pricepeam la videoEram meseriașul din caracatiță”. Apoi, s-a străduit să uite întreaga poveste.

Robert Adams, neamțul bănuit de furtul echipamentelor Foto: Facebook

Robert Adams, neamțul bănuit de furtul echipamentelor Foto: Facebook

Sediu au găsit rapid la un tip, Robert Adams, pe care Atanasescu îl știa tot din epoca Pro TV, că intermedia drepturile de difuzare ale meciurilor UEFA prin compania sa din Germania. La acesta acasă, în localitatea Sînpetru, pe strada Republicii, au fost parcate ambele întreprinderi sociale pe fonduri UE. “Era stilul ăla săsesc, cu o poartă mare și două case. În cea mică era Transilvania Print (tipografia – n.r.), în cea mare Smart Multimedia (casa de producție – n.r.)”, își amintește operatorul Szabo.

Neamțul Adams a încasat aproximativ 15.000 de euro chirie de la ambele, adică 1700 de euro lunar, timp de nouă luni, cât a durat implementarea proiectului. Bani pe care neagă azi că i-ar fi luat, deși extrasele de cont depuse la decontare îl contrazic.

Adams e prieten vechi cu afaceristul Cristian Macedonschi, dar s-au certat între timp fix de la această întreprindere. Și el a fost consilier local din partea Forumului Democrat al Germanilor la Sânpetru.

Adams nu s-a mulțumit doar cu chiria, ci s-a implicat profund în afacere, fără vreo calitate legală. De pildă, în 2015 s-a dus în Germania să cumpere echipamentele necesare firmei cu 40 de mii de euro și plănuia să-l înlăture pe Atanasescu.DOCUMENTPAGESZoom

«Page 1 of  11»

“Eu mă bucuram. Ce mișto, l-am prins pe Dumnezeu de-un picior. O să alerg prin toată Europa, filmez chestii. Să vezi atâtea echipamente de 40.000 de euro, toate în cutii, cutiuțe, bureței, mamă, să pui mâna pe ele, toate noi – eram foarte entuziasmat”, oftează cameramanul.

Instruirea lui Szabo în Germania, pentru echipamentele achiziționate, s-a decontat tot din bani europeni și a costat aproape 7000 de euro: “N-am făcut nimic, am băut bere și am mâncat cârnați. Eu am ales sculele, le-am asamblat, configurat, instalat. Cabluri, mufe, matrice, mixere, tot ce era.”DOCUMENTPAGESZoom

ursul video fusese facturat în Germania de firma unuia Dieter Struck (Broadcast Consulting Limited), prieten cu Robert Adams. La telefon, Struck ne-a lămurit rapid:  “Nu sunteți singurii care întreabă. Robert a venit și m-a rugat să-i scriu o factură, apoi compania lui de aici să scrie alta cu aceeași valoare către mine și i-am dat banii. Am intrat în încurcătură cu fiscul german, fiindcă Smart Multimedia nu avea un număr valid de TVA și am plătit impozit pe sumă.”

Robert Adams avea treabă, oricum. Și-a închiriat până și propria mașină întreprinderii sociale, un Audi din 2001, pentru transportul angajaților. Serviciu decontat tot din bani europeni. L-a pus și pe cameraman să facă asta. Banii ieșeau din SRL și ajungeau cash la ei. 24.000 de lei. “Era o coajă din ’87, abia mergea, am închiriat-o și mi-a cerut tot (banii – n.r.) înapoi”, povestește Szabo.DOCUMENTPAGESZoom

«Page 1 of  3»

HAOS SUPREM

În timpul acesta, Răzvan Atanasescu, administratorul casei de producție și colegul lui Dragoș Jaliu, tocmai avea o cădere nervoasă, provocând un accident auto cu cinci mașini avariate. Intrase în colaps financiar. E tulburat și acum:

Am avut un break down nasol în iulie 2015. M-au lăsat singur. Nu mai știam de unde să aduc bani, înțelegi? Să aduc de acasă, de undeva, că erau oameni de plătit, taxe, scule. Bani erau prevăzuți, dar nu se deblocau. Am avut accidentul că nu mai dormeam nopțile, am intrat în depresie. Luam pastile ca să dorm și, reacție inversă, m-au agitat. Nu vreau să-mi amintesc. Trei luni de recuperare la Predeal”.

Sora lui a fost angajată, ca persoană vulnerabilă, în ambele întreprinderi sociale, cu salariu cumulat de 5259 lei pentru șase ore pe zi: reporter la casa de producție și secretară în tipografie. Evolua însă într-un paradox. Extrasele de cont ale Smart Multimedia arată că Silvana Atanasescu a împrumutat firma în iunie 2015 cu 19.000 de lei, din care s-au acoperit salariile cu o lună înainte de accidentul fratele său. Rolurile se inversaseră: ajuta ea, în loc să fie ajutată.DOCUMENTPAGESZoom

Alte articole:   Dan Cămârzan, milionarul care se credea Dumnezeu, pus în libertate la doi ani după ce și-a ucis bunica

«Page 2 of  2»

La două luni după accident, sora lui Atanasescu și-a depus demisiile, iar el și-a cedat participațiile și a renunțat la funcția de administrator. 

Nu știu dacă Barna și Jaliu cunoșteau ce se întâmplă, dar după ce mi-am revenit, le-am spus că cedez drepturile. Nu vreau să mai am de-a face cu nimeni “, a decis Atanasescu. Azi se judecă cu societatea fiindcă, din cauza furnizorilor neplătiți, i-au fost blocate conturile.

Treaba lui Barna și Jaliu în proiectele sociale însemna poliția banilor: plan de afaceri, rambursări, plăți, investiții etc. Barna însuși a semnat referatele de necesitate pentru tipografie, iar o colegă din firmă pe cele ale casei de producție. Jaliu a fost reprezentantul legal în proiectul european.

La Smart Multimedia, proiectul a continuat cu alt manager în locul lui Atanasescu, Laura Huzuneanu. Ea constată că, la nici doi ani de la înființare, echipamentele video de 40 de mii de euro au dispărut, deși trebuiau să își păstreze destinația trei ani după implementare. S-a oprit direct la poliție.

Cameramanul Szabo știe că ar fi fost scoase din România de neamțul Robert Adams la începutul lui 2017, motiv pentru care a dat prompt cu subsemnatul. S-au mai perindat la secție Dragoș Jaliu, Macedonschi și Atanasescu. Echipamentele fac obiectul unor litigii și dosare penale aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, ne-a transmis sec noua șefă Huzuneanu.Citești această investigație fiindcă îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din instituțiile statului, crima organizată și cum te afectează toate astea, poți dona aici!

Și Barna e la curent cu sculele evaporate: “Unul dintre antreprenori a plecat cu ele. Colegul meu a dat declarație la poliție. Repet, dacă sunt nereguli, sunt de acord să se întâmple orice cu cei care le-au săvârșit. Niciun fel de dubiu. (…) Dacă au folosit subvenția sau nu știu, au făcut iregularități, să răspundă.”

L-am sunat pe suspectul principal, Robert Adams, adăpostit acum în Germania, să-l întrebăm dacă echipamentele pe care le caută toată lumea sunt la el. Cică nu, dar pentru că nu și-a recuperat niște bani împrumutați la întreprindere, a cerut unui executor judecătoresc să-i pună acesteia bunurile sub sechestru. Nimeni nu are acces la ele. Nici măcar poliția. Doar el, avocatul, executorul și custodele știu misterul.

Casa de producție a mai investit 10.000 de euro în website și închiriere de aparatură foto. Beneficiarul (Brainworx Europe) e firma unui fotograf german, Bernard Moestl. Numai că site-ul apare în rapoartele de activitate ca fiind realizat de cameramanul Richard Szabo, care ne-a dovedit cu hardul personal că e la originea fișierelor din faza de concepere. La capătul celălalt al banilor, n-a răspuns nimeni la telefon.

CORTINA DE VULNERABILI

În 2016, când Smart Multimedia era sub monitorizare, iar echipamentele încă la locul lor, consilierul afacerist Cristian Macedonschi s-a lansat în campanie electorală. Candida la primăria Brașov din partea Forumului Democrat German și operatorul a primit ordin să-l însoțească în peripluri cu sculele din dotare. L-a alergat Robert Adams de i-au sărit capacele.

“Hai că avem de filmat la Forumul German, în Piața Sfatului să împărțim baloane, un clip nu știu unde, apoi ce se discuta la primărie, cum se înfoia Macedonschi în ședințe – și puse pe youtube cât de repede se putea. Toate pentru campanie. Vorbeau la telefon și mă pomeneam: hai să mergem acolo, facem aia. Iar salariul întârzia, uneori și patru luni“, retrăiește Szabo acele zile.

Dan Barna nu vede o problemă. Dacă intrau bani, e bine. Dar habar n-avea, adaugă el, că întreprinderea socială nu tăia facturi pe serviciile electorale prestate.

Cristian Macedonschi a refuzat să răspundă la întrebări.

Cristian Macedonschi este consilier local în Brașov și susținător al lui Klaus Iohannis. Foto: Facebook

Cristian Macedonschi este consilier local în Brașov și susținător al lui Klaus Iohannis. Foto: Facebook

100 de mii de lei s-au mai scurs din conturile ambelor întreprinderi sociale către sociologul Romulus Oprică (Brandberry SRL) din Brașov pentru niște studii de piață care seamănă izbitor între ele.

Tipografia, la rândul ei, a fost căpușată de cei 875 de mii de lei trimiși de Barna & Jaliu pentru o revistă de promovare a orașului, “Best of Brașov”, dar și alte tipizate. Oficial, au angajat patru persoane vulnerabile, printre care fosta nevastă a lui Bogdan Manea, partenerul tradițional al lui Macedonschi (avea să preia ulterior o parte din tipografie).

Dar nu înainte ca firma lor (Bonima) să fi primit un contract de publicitate (8.800 lei) și altul pentru organizarea galei de lansare a revistei (38.362 lei). Este o altă incompatibilitate, având în vedere că soția lui Macedonschi patrona tipografia.  DOCUMENTPAGESZoom

«Page 2 of  3»

Încadrată la categoria risc, Ioana Manea s-a angajat în octombrie 2015 la tipografie ca asistent manager, pe 2000 de lei, pentru două ore pe zi. În realitate, femeia n-o duce rău: administrează restaurantul Cucino din centrul Brașovului, deținut de Macedonschi și fostul ei soț.

“Vă rog mult să nu mai mă deranjați! Dacă era important, stăteam de vorbă, dar nu e. Am altă treabă, nu vă cunosc, nu cred că trebuie să vă dau socoteală”, s-a rățoit doamna Manea într-un final, după câteva eschive.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte
Explicație Foto: Ioana Manea are și astăzi la profilul de Facebook o fotografie cu soțul ei.

Explicație Foto: Ioana Manea are și astăzi la profilul de Facebook o fotografie cu soțul ei.

“Habar n-am dacă au avut activități în campanie electorală sau nu, dar dincolo de asta, vorbim de niște ani în care întreprinderile au dat locuri de muncă. Ăsta a fost obiectivul. Dacă sunt persoane din grupul țintă care nu îndeplineau criteriile, a fost o problemă de selecție. Dacă îndeplineau, abordarea nu e ok. Merge pentru presă…”, a comentat Barna.

Totuși, la finalul perioadei de finanțare, s-a dus special cu Jaliu la Brașov ca să verifice achizițiile și angajările.

Cameramanul Richard Szabo vorbește despre mai mulți angajați fictivi: “Veneau unii, primeau în mână 200 de lei, semnau, săru’ mâna, pa, plecau și restul banilor nu mai știu”. Cu salarii decente pe hârtie, aceștia figurau oficial drept colegii săi, ai doamnei Manea, ai fraților Atanasescu – diferența fiind că oamenii se trag pe bune din grupuri vulnerabile.

Trebuiau să apară în organigrama proiectului social, chiar dacă, între timp, se risipiseră care încotro.

Un exemplu e Dan Ivan, angajat pe rând în ambele întreprinderi: manipulant în tipografie (1305 lei net) și reporter la casa de producție (3125 de lei net). A crescut într-o casă de copii. Cameramanul Szabo reține că Ivan a trecut puțin la început, apoi încasa doar de formă niște bani: “El lucra în construcții, lua bani așa, zilier. Și a zis: bă nu mai vin. Și ajungea numai să-și ia ăia 200 de lei o dată-n lună. Ivan, Cătănescu și mai era un al treilea.”

Florin Cătănescu, orfan și el, era încadrat ca al doilea operator tv cu salariu cuprins între 1956 lei și 2525 lei (octombrie și noiembrie 2015). Acum lucrează la o asociație pentru copiii defavorizați. L-am întrebat ce a făcut efectiv la întreprinderea din Sânpetru, dar ne-a trimis la Cristian Macedonschi: “Încerc să evit conversația pentru că nu-mi place, e un subiect închis pentru mine.”

Nici Tibor Ruczui, editorialist la revista “Best of Brașov” (tipografia socială), cu salariu de 1185 de lei în acte, nu are regrete: “Am fost angajat la spartul târgului și plătit ca un cerșetor, cred că mai mult de formă. Și când mi-am dat seama, am plecat destul de dezamăgit”.

În mână a primit doar 500 de lei. Îi arătăm dispoziția de plată care indică 1185 de lei. Semnătura nu este a lui, ne lămurește Ruczui. A fost falsificată. I-o arătăm pe cea din contractul de muncă. O recunoaște. Peste fals tronează ștampilele firmei lui Barna și ale OIR POSDRU Alba, organismul care a verificat proiectele după implementare.

Pe parcurs, pagina de Facebook a revistei s-a transformat în canalul prin care Macedonschi promovează viziuni politice și meniul restaurantului Cucino.

Pagina de Facebook a revistei Best of Brașov promovează restaurantul consilierului local Cristian Macedonschi

Pagina de Facebook a revistei Best of Brașov promovează restaurantul consilierului local Cristian Macedonschi

La sfârșitul lui 2015, s-a terminat finanțarea UE, adică anul de implementare în care s-a tocat subvenția. Urma cel de sustenabilitate, deci afacerea socială era obligată să aibă comenzi și să se autofinanțeze.

Pe  6 decembrie 2016, noul manager Laura Huzuneanu intră în panică și scrie către coordonatorul regional, firma lui Barna și Jaliu, un mesaj care începe în felul următor: Vă rog măcar citiți mailul meu, pentru a știi cum stăm”. Printre destinatari, hop și neamțul Adams lângă afaceristul Macedonschi, amândoi fără calități oficiale în schemă.

Salariile erau neplătite din septembrie. Facturile, la fel. Impozitele, deloc. Se temea de un control,. Echipamentele lipseau, deși trebuiau să producă minimum trei ani. Nu înțelegea de ce nu răspunde nimeni la e-mailuri și telefon. S-a dus la poliție după jumătate de an.

Având în vedere specificul liniei de finanțare, s-au orientat către persoane cunoscute și de încredere pentru a înființa întreprinderile sociale, ne-a răspuns Dragoș Jaliu. Nu a știut de angajați fictivi, nici că Smart Multimedia era angrenată în campania electorală a lui Macedonschi și ar fi făcut mai multe demersuri ca să recupereze echipamentele de la Robert Adams.

CUM SĂ TE DOTEZI CU BANI DE LA SĂRACI

O altă întreprindere socială din proiect s-a numit Asociația Club Sportiv Social Brașov și a primit finanțare UE de 190 de mii de euro, pe 24 noiembrie 2014, din programul “Punți Comunitare”.

Banii veniți prin firma lui Barna & Jaliu au ajutat însă la extinderea și dotarea unei baze sportive de lux (Clubul de Tenis Sportiv Arena), exploatată de soții Alexandra și Silviu Butnaru, o familie bogată care a fondat, altminteri, și asociația subvenționată.

Alexandra și-a început cariera în post de consilier la cancelaria premierului Adrian Năstase, apoi la cea a lui Tăriceanu. În 2007, s-a retras total în afacerile soțului său, devenind director la dealerul Iveco din Brașov (Italtruk). Cuplul e activ în imobiliare și producția biomasei, unde învârte milioane.

Baza sportivă a familiei se întinde pe două hectare și jumătate, cu tot tacâmul: nouă terenuri de tenis, dintre care trei permanent acoperite, vestiare, săli de box, balet, aerobic și tras de fiare. Dar asta e afacerea.

Arena de tenis deținută de soții Butnaru la Brașov. Foto: Facebook

Asociația lor, ca în toate celelalte cazuri, avea menirea de a crea locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile. Unul din cei nouă antrenori ai complexului sportiv corespunde și a fost angajat în proiect. Paznicul și doi îngrijitori de terenuri proveneau și ei din categorii defavorizate. În rest, Mihai Dima, salariat vechi al lui Silviu Butnaru, s-a făcut “expert în economie socială”, iar soția Alexandra Butnaru – manager.

Alexandra Butnaru, managerul Asociației Club Sportiv Social Brașov. Foto: Facebook

Alexandra Butnaru, managerul Asociației Club Sportiv Social Brașov. Foto: Facebook

În primul an, au organizat cursuri de tenis gratuite, de trei ori pe săptămână, pentru copiii de la orfelinat. Se mai antrenează trei acum. Am întrebat-o pe doamna Butnaru dacă asociația și-a atins scopul. Începutul a fost mai greu: “Nu mă simt obligată să dau informații jurnaliștilor. Știu ce căutați dumneavoastră, sunt scandaluri politice la mijloc, știu cu ce se ocupă RISE Project, din păcate. Nu e frumos ce faceți. Știu pe cine investigați.”

Ne-a dat totuși o declarație: “Am primit finanțare pe resurse umane, aia fiind principala cheltuială, și pe marketing. Am plătit un om să facă tenis, am adus copii la tenis, dus înapoi acasă, luat echipament pentru ei. Am mai cumpărat o bicicletă și o bandă de alergat, de calitate inferioară și ieftine, o freză de zăpadă, chestii extrem de mărunte ca și proporție în acest proiect. Nu eram pe investiții, ci pe resurse umane.”

Așa ar fi trebuit, dar shopping-ul a fost considerabil.

Alte articole:   Daniel Milea inițiatorul unui proiect inedit in Brașov: Golani Mici

Pentru fitness: bandă de alergat, bicicletă de antrenament, greutăți de toate dimensiunile, mașină de spălat, uscător. Pentru tenis: mașină racordat rachete, haine sportive, perie măturător, motopompă, drujbă, freză de zăpadă, filee, mingi, rachete de începători și avansați, over grip-uri, racordaje, înălțător filee, suflantă frunze etc.

Investițiile se ridică la 205.414 lei, la care se adăugă utilitățile bazei în perioada respectivă, de 129.520 lei. Studiile de piață, publicitatea și consultanța au mai costat 243.355 de lei. Restul s-au topit în taxe, transport și cazări. Cu încă 28.768 de lei, au închiriat de la firma fanion a lui Silviu Butnaru (Gestor Activ), pentru zece luni, un tractoraș de cărat zgură. Banii au rămas astfel în casă.

Resursa umană a consumat doar 221.856 de lei, din care 89.213 reprezintă chiar salariul doamnei Butnaru (7716 lei lunar). Îngrijitorii și paznicul primeau 1500 lei fiecare. DOCUMENTPAGESZoom

«Page 2 of  4»

Dan Barna se mândrește însă cu asociația sportivă de la Brașov. E printre puținele care mai funcționează, zice el: “N-au făcut decât să respecte un plan de afaceri, o estimare de achiziție prestată în proiectul pe care noi, agregând cele opt sau șapte întreprinderi sociale, l-am prezentat spre finanțare, iar finanțatorul a zis ok, totul e în regulă.”

LA MAMA COZONACILOR

Dragoș Jaliu, partenerul lui Dan Barna, s-a asociat în acei ani cu Laurențiu Drăgan, proprietarul pensiunii “Mama Cozonacilor” din Bran.

Au construit Asociația Centrul Pentru Consultanță Rurală din Brașov, unde și Jaliu era membru. Inițiativa s-a finanțat în cadrul altui proiect mamut pentru care compania liderului USR, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, obținuse în aprilie 2014 o altă finanțare POSDRU de 2 milioane de euro.

Botezat “Biblioteca Bunelor Practici”, dar eșuat glorios, proiectul mergea simultan cu celelalte două din Alba (“SES-am Deschide-te” și “Punți Comunitare”), numai că DCG era beneficiarul direct al finanțării acum. Trebuia să înființeze 18 centre de consultanță camerală în toată țara, pentru fermierii care vor să atragă finanțări europene.

460 de persoane – fermieri, manageri sau tineri cu studii superioare din mediul rural – au participat la sesiuni de formare, fiind certificați în competențe antreprenoriale, sociale, civice sau de formare. Iar domnul Drăgan de la “Mama Cozonacilor” a fost printre ei.

Pensiunea lui este avanpostul istoric al evenimentelor DCG. De exemplu, în 2012, cursurile de antreprenoriat unde au participat Alex Scheau și Zsolt Ozsvath, de la începutul acestui articol, s-au ținut tot aici. Contractul semnat de Dan Barna arată că au fost cazați și hrăniți 25 de oameni pentru 34 de mii de lei.

Dan Barna la Pensiunea Mama Cozonacilor, 2012

Dan Barna la Pensiunea Mama Cozonacilor, 2012

Cursurile la care Drăgan însuși a participat, trei ani mai târziu, în proiectul “Biblioteca bunelor practici”, s-au desfășurat, din nou, la “Mama Cozonacilor”. Firma lui Barna nu a mai plătit direct, ci printr-un colaborator familiar din proiectele sociale (Leadermark Centru de Resurse și Evenimente), către care subcontractase serviciul de protocol cu 225.800 de lei, printr-o procedură îndeplinită tot de Barna.

Se impunea o selecție de oferte, întrucât suma depășea 30 de mii de euro, deci s-a mai prezentat cineva (Promo Service). Substanțial mai mică (208.440 lei), a doua ofertă a fost respinsă scurt de Dan Barna, dintr-un motiv ciudat: dădea mai multe servicii decât i se cereau, cum ar fi să transporte și trainerii, nu doar cursanții. DOCUMENTPAGESZoom

«Page 1 of  13»

E normal să dai contractele oamenilor de încredere, insistă Barna: “Dar o să mă uit pe documente, mă îndoiesc că acesta a fost motivul descalificării. Resping ideea că ar fi ceva de rău. Faptul că îți construiești în timp colaboratori care-ți furnizează servicii de calitate, respectând legea și toate regulamentele… Cu mențiunea că, fără dubiu, oriunde a fost o neregulă, o încălcare de lege, responsabilii să răspundă. Apropo de ce mi-ați semnalat.”

Dan Barna a selectat și firma pentru conferințele de la deschiderea veselă și închiderea tristă a proiectului “Biblioteca bunelor practici”. Organizatorul Oktoberfest din Brașov, mai precis grupul Bonima, condus de prietenii Cristian Machedonschi și Bogdan Manea, a primit 72 de mii de euro, pentru trei evenimente. Oferta lor a fost unică. La întâiul prilej festiv, Laurențiu Drăgan, șeful de la “Mama Cozonacilor” a ținut un discurs, fiind introdus auditoriului chiar de afaceristul Macedonschi.

În 2017, după un deceniu de la integrarea în UE, la “Mama Cozonacilor” din Bran se sărbătorea Gala Fondurilor Europene, organizată de compania DCG și reprezentanța Comisiei Europene la noi.

Printre alțíi s-au simțit bine comisarul Corina Crețu și ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Dan Nica. Informația apare pe Facebook, într-o postare de-a lui Cristian Macedonschi, care s-a tăguit mândru la eveniment.

Distribuie dacă îți place!
  1. Incredibil, ce caracatita infernala!!!

    Reply
    • Interesanta si documentata ancheta ! Sugerez o ancheta , inclusiv pt. toate ong-urile care functioneaza ilegal in Brasov, str. Ecaterina Varga nr. 23, in cazul de fata, mai ales pt. agentia de dezvoltare a turismului Brasov, cu o noua denumire acum, parca atop, platita ilegal cu sume incredibile, fara a face mai nimic, de fostul si actualul Consiliu Judetean Brasov, beneficiarii o sa-i vedeti, cine a fost si cine e presedintele acestui ong !!!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.