blog-logo

Licitaţie pentru construirea unui lift exterior la Spitalul din Săcele, pentru transportul pacienţilor cu targa

Licitaţie pentru construirea unui lift exterior la Spitalul din Săcele, pentru transportul pacienţilor cu targa

Spitalul Municipal Săcele are nevoie de ascensor de targă pentru îndeplinirea în condiţii legale şi optime a actului medical în cadrul unității medicale, creșterea gradului de confort al pacienților, a mijloacelor de deplasare al acestora la etajele superioare pentru persoane cu afecţiuni care necesită tratament îndelungat astfel încât liftul trebuie să permită accesul pe verticală al bolnavilor, unii fiind transportați pe targă, inclusiv pentru personal şi circuite medicale aferente spitalizării continue ca de exemplu medicamente, hrană.

„Știm cu toţii că, în ultimele zile, s-au alocat acele fonduri de la Guvern pentru spital, care sunt binevenite atât pentru funcţionare, iar o parte din sumă sprijină proiectele de investiţii, iar aici vorbim de achiziția de echipament medical, proiectul fiind deja depus la Ministerul Sănătăţii. Vorbim despre 9 milioane de lei, din care noi cofinanțăm 10%. Apoi, este vorba despre achiziția celor doi roboţi necesari pentru a nu avea infecții nosocomiale intraspitaliceşti, iar al treilea proiect este cel care este în procedură de achiziţie publică, respectiv construcția acestui lift. Vreau să precizez, încă o dată, că spitalul funcţionează şi nu se va închide, aşa cum vor unii să inducă lumea în eroare, iar unitatea se va dezvolta în continuare”, a declarat pentru newsbv.ro primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Alte articole:   EXCLUSIV Pedepse reduse în cazul exploziei de la Moara 7 Spice. Inculpații scapă din motive de prescripția răspunderii...

Casa liftului va fi lipită de clădirea existentă, iar accesul în lift se va face dinspre interiorul clădirii, la fiecare nivel în parte.

Achiziţionarea ascensorului presupune livrare ascensorului, lucrări de instalare, aviz I.S.C.I.R., punere în funcţiune şi instruirea personalului. Preţul exprimat în ofertă va cuprinde: costul echipamentelor, transportul la locul de montaj, manopera de instalare, probe şi autorizaţia de punere în funcţiune.

Oferta va fi însoțită de documentaţia tehnică ce va conține caracteristici tehnico-funcţionale, documentație de execuție şi montaj, instrucțiuni de exploatare şi obligatoriu menţionat producătorul echipamentelor. Ascensoarele vor fi omologate şi avizate I.S.C.I.R.-INSPECT.

Valoarea totala estimată a investiţiei este de 304.454 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 25 octombrie 2019, ora 15.00.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.