blog-logo

Polițist de la circulație prins luând mită, arestat la domiciliu

Polițist de la circulație prins luând mită, arestat la domiciliu

Agentul șef de la Serviciul Circulație din Brașov, care a fost prins luând mită, a primit arest la domiciliu. Sentința a fost pronunțată de către magistrații Tribunalului Brașov.

„În exercitarea atribuţiilor de serviciu, în seara de 12.10.2019, fiind desemnat să-l însoţească pe denunţătorul GVL la SCJU Braşov, unde i s-au prelevat probe de sânge, inculpatul i-a solicitat numărul de telefon, iar în cursul zilei de 13.10.2019, i-a pretins, în cadrul unei discuţii, o sumă de bani, neindividualizată, cuprinsă între 200-300 lei şi 1.000 euro, din care a primit efectiv, în jurul orelor 22:30, 1.000 lei, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv acela al intermedierii obţinerii din partea SJML Braşov a unei analize toxicologice a sângelui cu valoare 0,00 care să-l avantajeze pe denunţător”

Știrea inițială

Alte articole:   24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”. Mulți spun s-ar întoarce la birou dacă angajatorii ar acorda beneficii

Un poliţist de la Serviciul Circulație din Braşov a fost reţinut, ieri, pentru 24 de ore, după ce ar fi cerut și primit mită de la un șofer care ar fi fost implicat în accidentul de la Carrefour de sâmbătă noapte.

Omul legii va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, acuzat că ar fi primit 1.000 de lei pentru a interveni într-un dosar referitor la un accident. 

„În ziua de 13 octombrie a.c., un bărbat a apelat linia call center anticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție, sesizând faptul că un agent de poliție i-a solicitat o suma de bani pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu. Ca urmare a denunțului, în noaptea de 13/14 octombrie a.c., ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupţie Brasov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, l-au prins în flagrant pe agentul de poliție,  după ce a primit de la un denunţător  suma de 1 000 de lei”, au precizat procurorii braşoveni.

În schimbul banilor, poliţistul trebuia să îl ajute pe şofer să nu rămână fără permis, respectiv să intervină la angajaţii de la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov în sensul neîntocmirii buletinului de analiză toxicologică, în condițiile în care, anterior, denunțătorul fusese implicat într-un accident rutier soldat cu victime.

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

În cursul zilei de astăzi, suspectul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

„Nu tolerăm comportamente și fapte care aduc atingere onoarei și demnității statutului de polițist. Condamnăm astfel de fapte, care nu fac cinste instituției noastre și pătează imaginea celorlalți polițiști care au o atitudine corectă și un comportament etic”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, scms Alina Maria Ivan.

Agentul de politie are 38 ani; este absolvent al unei școli de agenți de politie. A fost încadrat la IPJ Brașov din anul 2006. În acest moment este suspendat din funcție.

Trebuie precizat faptul că, în cursul lunii octombrie 2019, Serviciul Județean Anticopruție Brasov a fost sesizat, in doua randuri, de politisti din cadrul IPJ Brasov care au denuntat intentia unor cetățeni de a-i mitui.

Alte articole:   Tânăr drogat la volan, în Râșnov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.