Nu a câștigat Iohannis! A pierdut PSD pe mâna lui!

Nu a câștigat Iohannis! A pierdut PSD pe mâna lui!

Dragi prieteni, în 27 mai, imediat după alegerile europarlamentare, am avut o postare, pe Facebook, în care îmi exprimam speranța ca PSD sa învețe din înfrângerea de atunci…Speram ca PSD sa respecte decizia electoratului și semnalul transmis și să iasă de la guvernare! Atunci imediat!

Speram atunci ca PSD se va întoarce cu fața către tinerii acestei tari, către visele lor! Speram într-o schimbare de mentalitate în PSD, da, si de generații dar cu alta mentalitate, nu cu tineri cu metehne si apucaturi bolsevice! Mai speram in ințelepciune si unitate!
Din păcate m-am înșelat! Opiniile mele si ale altora au fost estompate de o inerție specifica…In loc de ințelepciune am vazut ambiții personale, in loc de unitate am văzut vendete si execuții, in loc de dezbateri si opinii am vazut doar autocrație , orgolii , pupincurism si în rest tacere! Tăcere de moarte!

PSD a pierdut rușinos guvernarea pe care trebuia sa o predea imediat dupa europarlamentare… Nu, nu a câștigat Iohannis, a pierdut PSD-ul pe mana lui!

De ce?: trei prim-ministrii in 3 ani, aproape 80 de ministri rotiți, , restructurați… Infrastructura praf, scandalul cu justiția, Dragnea la puscarie, …UE PSD. Excluderea din partid a unor lideri nationali, zonali, locali.

Iata unii dintre ei s-au adunat în jurul lui Victor Ponta la PRO Romania , tot un partid de stânga, iar rezultatul il vedem acum! Comportamentul PSD fata de tineri? Hai sa vedem:de cele mai multe ori copii adunati ad-hoc la lipit afise… Il țineți minte pe Mihai Sturzu, liderul lor… A spus la un congres ce gândește si a fost executat de Dragnea! Astăzi președintele TSD Gabriel Petrea a votat moțiunea de cenzura! Este strigatul tinerilor de „băgați-ne si pe noi in seama”! Probabil ca „greii din PSD” nici nu l-au luat in calcul…ca de obicei la PSD!

Offf, gata am ajuns aici! Cum vad eu viitorul?Reconstrucția PSD! Modernizarea acestuia, aplecarea spre tineret, spre năzuințele lor, spre visele lor! Crearea in partid a unei atmosfere propice dezbaterilor, incurajarea membrilor sa participe cu idei si inițiative chiar „ieșite din tipar” pentru a crea o dinamica si o dorința de implicare a lor in proiecte locale, zonale, naționale.

Incurajarea meritocrației , atragerea de specialiști din toate domeniile! – Schimbarea mentalității! Toți membrii sa se simtă liberi si incurajați sa-si susțină punctele de vedere cu argumente nu cu lozinci! Crearea si creșterea liderilor! Readucerea in cadrul partidului a oamenilor valoroși care au fost îndepărtați din diverse motive!

Consider ca este ultima șansă de reformare a PSD! Cel mai important obiectiv cred ca este UNIFICAREA STÂNGII de pe eșicherul politic romanesc! Consider ca trebuie început de urgenta dialogul cu PRO Romania pentru a identifica proiecte comune care sa apropie cât mai mult cele 2 partide de stânga , pe plan local, zonal, național! Se poate începe chiar cu o strategie comuna la alegerile prezidențiale!
Dragi prieteni, acestea sunt gândurile și ideile mele , sper sa aibă ecou! Sigur nu sunt perfecte dar sunt perfectibile! Aștept cu drag opiniile voastre si pe Facebook si pe strada si la Consiliul Județean Brașov! Eu voi continua sa-mi fac treaba pentru care m-ati ales, cea de consilier județean cat pot de bine! Am pus întotdeauna interesele zonei pe care o reprezint mai presus de interesele politice, de multe ori meschine!

  • Radu Mitric,
  • consilier județean!
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.