blog-logo

Mihai Mohaci (Pro România): „Echipa care va prelua guvernarea are o mare provocare: bugetul pentru următorul an”

Mihai Mohaci (Pro România): „Echipa care va prelua guvernarea are o mare provocare: bugetul pentru următorul an”

Deputatul PRO România Brașov, Mihai Mohaci, a declarat pentru newsbv.ro că partidul condus de Victor Ponta a dovedit că își ține promisiunile și că a scăpat țara de guvernarea Dragnea-Dancila. Acesta spune că se încheie o perioada în care meritocrația a fost uitată, când promovările se făceau doar pe principiul apartenenței la județul Teleorman, dar și a unei obediențe față de conducător.

„Oamenii lui Dragnea trebuie să plece din politică, dar și din administrație. Avem nevoie de un guvern competent, unul care să poată rezolva criza bugetară, generată de Cabinetul Dăncilă. Avem nevoie de măsuri care să readucă echilibrul socio-economic. Avem nevoie de un Executiv care să nu guverneze pentru interesele de partid! Pro România va încerca să impună noului guvern măsurile sociale, legate de sănătate, de educație, de pensii, inclusiv pensiile militare, cu acordarea respectului cuvenit persoanelor vârstnice însă într-un mod responsabil și sustenabil. Vom construi prin Pro România o stânga modernă, europeană care sprijină micii investiitori ca și motor de creștere și de dezvoltare a țării”, spune Mohaci.

Reinstalarea echilibrului socio-economic, garantarea siguranței personale a cetățenilor și poziționarea corectă în relația cu instituțiile internaționale reprezintă prioritățile pe care noul guvern trebuie să și le asume, mai spune deputatul brașovean.

„Viorica Dăncilă a guvernat pe bâjbâite, a mințit și a falsificat date. Echipa care va prelua guvernarea are o mare provocare: bugetul pentru următorul an. Deficitul a ajuns la 2,1% din PIB după primele 8 luni din 2019, trebuie oprite urgent efectele OUG 114 – această bombă radioactivă care a afectat energia, telecomunicațiile și finanțele. Sunt doar câteva excepții ce merită păstrate. PRO România susține o guvernare coerentă, bazată pe proiecte în măsură să genereze echilibru social și economic. În acest sens, conectarea cu nevoile reale din mediul de afaceri se impune ca o condiție esențială în realizarea programului de guvernare”, declară Mohaci.

Parlamentarul Pro România mai acuză faptul că, în ultimii doi ani, PSD a dinamitat tot ce înseamnă predictibilitate fiscală și că trebuie să relaxăm prevederile legale pe forța de muncă din afara UE, mai ales că România duce lipsă de specialiști în toate domeniile. În plus, educația trebuie corelată la piața muncii, pliată pe aptitudinile tinerilor și trebuie încurajat învățământul profesional dual.

„Dincolo de obiectivele de dezvoltare socială și economică stabilă, predictibilă și sustenabilă, Pro România consideră că datoria noului cabinet este să redea României statutul de țară sigură. Pro Romania se va constitui la Brașov ca principala forța de centru stânga în care să se regăsească persoanele de buna credință și nu oportuniștii. Este nevoie de o construcție bazată pe oameni dispuși la muncă susținută, onestă și responsabilă”.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Despre noi, femeile, în pandemie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate