Competiție de esport și peste 2.000 de locuri de muncă, la Târgul de Cariere Brașov

Competiție de esport și peste 2.000 de locuri de muncă, la Târgul de Cariere Brașov

Cei mai activi angajatori de pe piață vor fi prezenți la Brașov, la Târgul de Cariere, care se desfășoară în perioada 23-24 octombrie, la Kronwell Hotel.

Potrivit organizatorilor, această ediție va fi mai complexă și mai mare față de cele precedente, la eveniment fiind așteptate peste 30 companii de top și peste 2.000 candidați, incluzând atât tineri absolvenți cât și angajați cu experiență pe piața forței de muncă.

Printre angajatorii la eveniment se numără și companii cu renume internațional, precum: Accenture, Joysonquin, Benchmark Electronics, Veo Worldwide Services, Elektrobit și Varta Microbattery.

În premieră pentru Brașov, Târgul de Cariere aduce un turneu de esports: League of Legends, parte din conceptul “Digital Crusade”, cea mai complexă rețea de evenimente de gaming din România.

Aceasta reprezintă următorul pas în evoluția seriei ”Gaming Tournaments”, implementată inițial de Târgul de Cariere în toamna anului 2018 la Cluj Napoca și care, împreună cu Transylvania Esports, a luat amploare, în prezent adresând 6 locații diferite în România și Republica Moldova. Se estimează participarea a zeci de echipe sau jucători individuali, dintre cei mai competenți, dar și amatori, cu peste 100 de oameni implicați activ și peste 500 de participanți din public, special veniți pentru a fi parte din joc.

Tendințele demonstrează că la evenimentul de recrutare vin tot mai mulți candidați cu experiență, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind angajați de peste 5 ani.

Alte articole:   Cupa „Jandarmeria montană la înălțime!”

În plus, de-a lungul timpului, nivelul de pregătire al candidaților prezenți la Târgul de Cariere este tot mai mare, la ediția din primăvara 2019 peste 60% dintre aceștia având studii superioare (conform unui studiu intern realizat de echipa Târgul de Cariere, printr-un sondaj efectuat pe un eșantion de 1984 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă).

Domeniile din care provin companiile ce oferă locuri de muncă sunt diverse, de la Inginerie, Consultanță, Automotive și IT, Resurse Umane, Financiar-Bancar, Turism și Contabilitate, posturile disponibile și numărul acestora crescând constant de la un sezon la altul.

Față de edițiile trecute Târgul de Cariere Brașov, ediția de toamnă 2019 va include și joburi part-time și internship-uri pentru anumite companii.

Recrutarea în cadrul Târgul de Cariere se face într-un mod inteligent, prin intermediul unei aplicații prezentate în parteneriat cu eJobs România.

Cei interesați de participarea la eveniment sunt sfătuiți să-și instaleze aplicația eJobs pe telefonul mobil și să vină pregătiți cu CV-ul gata întocmit în aplicație. În doar câteva clipe, CV-ul lor este tipărit sub forma unui QR code, care ulterior va fi scanat de companiile prezente la Târgul de Cariere Brașov.

Târgul de Cariere reprezintă cea mai mare și complexă rețea de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova.

Alte articole:   Polițist brașovean: ADRIAN VEȘTEA, un NEOcomunist și “slugoiul” Kadas - interlopi
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.