Antreprenorii români, afectaţi de birocraţia UE

Antreprenorii români, afectaţi de birocraţia UE

La nivelul Uniunii Europene s-a hotărât ca toate societățile în care asociații dețin peste 25% din acțiuni și administratorii trebuie să depună la Registrul Comerțului, până în data de 21.07.2020, o declarație privind beneficiarii reali ai tranzacțiilor din firmă.

Trebuie menţionat faptul că firmele nou înființate depun această declarație odată cu înmatricularea. Declarație se poate întocmi de către acționari/administratori la notar sau poate fi dată în fața unui reprezentant al Registrul Comerțului.

„Este o treabă impusa de UE pentru a cunoaște beneficiarii reali ai sumelor. Dacă o societate românească are acționar o alta societate din Franța. care are asociat un holding din Seychelles, trebuie să declari la ONRC cine deţine holdingul din Seychelles. Prost este că aceste informații ar putea fi obținute simplu, prim crearea unei baze de date comune la nivelul ONRC în toată Europa, nu sa mai trebuiască să piardă timpul și să cheltuie bani antreprenorul la notar. Această măsură face parte dintr-o ofensivă de birocratizare excesiva la nivelul UE, care nu este de dorit”, a declarat pentru newsbv.ro expertul contabil braovean Sorin Bâscă.

În cazul în care nu se depune declarația, amenzile sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 RON.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   26 mai 2020 În județul Brașov 697 de persoane au coronavirus. În total numărul îmbolnăvirilor este de 18.429
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.