Poliția germană spune că banda hoților de biciclete electrice are cartierul general în Șercaia

Poliția germană spune că banda hoților de biciclete electrice are cartierul general în Șercaia

În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează 16 percheziții domiciliare în mai multe localități din județ, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat săvârșit în bandă organizată, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal German.

UPDATE 9.50 Presa germană, mai bine informată de către polițiștii germani, titrează că raziile de astăzi sunt concentrate la Șercaia. Anchetatorii au stabilit că grupare are treisprezece suspecți, mulți legați unul de celălalt. Indivizii sunt suspectați că ar fi furat 55 de biciclete electronice în Köln. Perchezițiile au vizat și un apartament în Humboldt-Gremberg. 

Știrea inițială 

8.40 Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Koln-Nordhein Westfalen, efectuează 16 percheziții pe raza județului Brașov, la locuințele unor persoane bănuite că începând cu anul 2017 și până în prezent, ar fi săvârșit furturi de biciclete cu valoare foarte mare de pe raza teritorială a orașului Koln, Germania, pe care le dezmembrau și le trimiteau în România, iar ulterior, după reasamblare le comercializau.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 120.000 euro

„La finalizarea perchezițiilor, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor cercetate vor fi conduse la audieri urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă”, precizează scms. Alina Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Alături de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în acțiuni sunt angrenați luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

Alte articole:   Șoferul președintelui CJ, lăsat fără permis
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.