Mînzatu: Comisia Europeană a agreat finanțarea Aeroportului Brașov cu fonduri europene

Mînzatu: Comisia Europeană a agreat finanțarea Aeroportului Brașov cu fonduri europene

În urma consultărilor avute astăzi de către Ministrul Fondurilor Europene cu Comisia Europeană la Bruxelles, reprezentanții DG Regio au agreat începerea pregătirii aplicației pentru solicitarea de fonduri europene de către Consiliul Județean Brașov, pentru anumite investiții, la aeroportul Brasov-Ghimbav.

Mai exact, obiectivul va fi inclus în planul de activități al Jaspers, organism de asistență tehnică al Bancii Europene de Investiții, care sprijină îmbunătățirea calității investițiilor realizate cu fonduri UE.
Asistența tehnică oferită de experții Jaspers este folosită pentru pregătirea aplicațiilor în proiecte care vizează transportul, apa, managementul riscurilor.

Potrivit Roxanei Mînzatu, acordul luat astăzi, în urma consultărilor cu forurile europene reprezintă un prim pas important făcut în direcția realizării acestui obiectiv de importanță locală și regională, din bani europeni.

Desi este un moment important, atentia noastra trebuie sa ramana focusata pe depasirea urmatoarelor etape, cum ar fi raspunsul DG Competition cu privire la ajutorul de stat. Voi continua să urmăresc evoluția acestui proiect în care cred cu toată convingerea. Ministerul Fondurilor Europene lucreaza in grup de lucru cu beneficiarul – Consiliul Judetean Brasov dar si cu Organismul Intermediar Transport din Ministerul Translorturilor, inclusiv pe tema obținerii unei decizii pe tema ajutorului de stat. Am discutat și cu premierul Viorica Dăncilă legat de demersurile pentru asigurarea finanțării europene pentru aeroport, în contextul candidaturii Brașovului la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024. Confirm că la nivel Guvernamental există interes și implicare pentru ca acest obiectiv să se construiască cu un efort financiar cât mai mic posibil din partea comunității, a declarat Roxana Mînzatu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.