blog-logo

Lucian Pătrașcu: PSD nu a avut un pariu, ci un plan cu agricultura. Iar România câștigă acum!

Lucian Pătrașcu: PSD nu a avut un pariu, ci un plan cu agricultura. Iar România câștigă acum!

România redevine o adevărată țară agricolă europeană. Fermierii săi încep să câștige din activitatea lor principală și să își poată permită utilaje tot mai moderne. Este declarația președintelui Organizației Municipale a PSD Brașov, secretarul de stat Lucian Pătrașcu.

Agricultorii români au fost multă vreme dezavantajați de competiția făcută de cei europeni. Aceștia beneficiau de subvenții date la timp, care le permiteau să cultive suprafețe întinse și să-și amortizeze cheltuielile făcute pentru a obține profit. Aceasta era situația în 2016, când așa zișii tehnocrați, reprezentanți ai USR azi, lăsau fermierii cu ochii în soare în ceea ce privește subvențiile. Prima decizie care se impunea, urgent, era cea a reglării plăților. PSD a făcut plățile chiar și mai devreme decât era planificat. Politica noastră a dat roade. PSD nu a avut un pariu, ci un plan cu agricultura. Iar România câștigă acum!, afirmă secretarul de stat.

În cei trei ani de guvernare PSD, fermierii au început să beneficieze și de extinderea până la 1,4 milioane hectare a sistemului de irigații, cu apă furnizată gratuit, dar și de beneficiile sistemului anti-grindină dezvoltat. Așa s-a ajuns ca România să reușească și în acest an să fie pe primul loc la producția de grâu și porumb, după performanțe comparabile în 2017 și 2018.

Mai avem un plan, care începe să fie pus în aplicare, pentru ceilalți fermieri, care nu cultivă cereale. Micii producători încă nu se asociază, deși există o lege a cooperativelor agricole, inspirată de acte normative asemănătoare, din vest. Totuși, ne străduim să-i ajutăm să desfacă produsele lor, mai ales pe piața românească. De vreme ce asocierea le-ar oferi posibilitatea de a negocia cu marile lanțuri de magazine, dar exclus această opțiune, le oferim altceva. Magazinele ”Unirea” sunt o alternativa viabilă, atât la desfacerea prin hipermarketuri, cât și la samsarii din agricultură. Recentele închideri ale unor tarabe din piețele brașovene demonstrează că acolo a fost tolerată, atât evaziunea fiscală, cât și înstăpânirea celor care nu au nicio legătură cu agricultura, ci doar cu comerțul, declară Lucian Pătrașcu.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Pătrașcu: „Bugetarea proiectelor propuse de către PSD, o victorie în primul rând pentru brașoveni”

Leave a Reply

Your email address will not be published.