Dirijoarea Antonella Bona, pentru prima dată pe scena Filarmonicii Brașov

Dirijoarea Antonella Bona, pentru prima dată pe scena Filarmonicii Brașov

Filarmonica Brașov invită publicul meloman, la un concert bogat în culori sonore, oferit de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Braşov sub bagheta dirijoarei Antonella Bona, avându-l ca invitat pe pianistul Marcello Mazzoni.

Concertul simfonic va avea loc joi, 10 octombrie 2019, de la ora 19.00 la Sala Patria, unde publicul va putea audia în cadrul programului, pe lângă lucrarea cântată în premieră, Nocturna nr. 1 pentru Orchestră op. 70 de G. Martucci, şi Concert nr. 2 pentru pian şi orchestră în fa minor op. 21 de Fr. Chopin şi Poemul Simfonic „Pini di Roma” de O. Respighi.

Biletele se găsesc la Sala Patria şi pe www.bilet.ro. Preţul unui bilet fiind de 30 de lei.

Alte articole:   Brașovul considerat zonă de risc de autoritățile din Germania

Antonella Bona

Pentru prima dată la Braşov, Antonella Bona, originară din Sicilia, este recunoscută şi apreciată pentru experienţa profesională, fiind actualmente în postura de dirijor de fanfară militară.

Are o remarcabilă experienţă în lumea muzicii pentru suflători, fiind invitată frecvent să dirijeze renumite orchestre, inclusiv „C. Cusopoli” din Monterubbiano, orchestrele de suflători din Cilento, din Amantea, din Delianuova şi din Melicucco,Unione Musicale Ciociara, Orchestra Conservatorului din Lecce şi Civica Orchestra di Fiati din Milano.

A fost invitată să dirijeze la „Parco della Musica”, Academia Americană, „Teatro Olimpico” din Roma, Festivalul Verdi din Parma, Rai la Torino, „Veneranda Fabbrica del Duomo” din Milano, Festivalul Berlioz din Franţa şi Festivalul Puccini din Torre del Lago.

Alte articole:   Regenerare urbană: Palatul Telefoanelor va fi Hotelul Radisson Blu Aurum Brașov

Marcello Mazzoni

Pianistul, Marcello Mazzoni a concertat ca solist cu orchestre în cele mai renumite săli de concerte şi a participat la festivaluri, precum: Musikverein din Viena, Sala Conservatorului din Sankt Petersburg, Sala Filarmonicii din Perm, Gasteig Philharomnie din München, Centrul Cultural Hong Kong, Teatrul der Jugend din München, Ehrbar Saal din Viena, Bartók Saal din Budapesta, Sala Bartók din Szombathely, Centrul Cultural din Kaspovár, Sala de Muzică din Singapore, Primăria din Hong Kong, Teatro Filarmonico din Verona, Forum Bertarelli, Teatro Massimo

În 2018, Marcello Mazzoni a participat la numeroase proiecte de prestigiu, cum ar fi turneulWiener Concer-Verein, unde a interpretat concerte din repertoriul mozartian în teatre italiene și europene.

Alte articole:   Primăria Brașov va distribui gratuit măști de protecție. Cine sunt brașovenii care le vor primi?

În 2019, Marcello Mazzoni va concerta la Budapesta – Bartók Saal, cu Orchestra Națională Ungară, la București cu Orchestra Națională Română, și la Mozarteum -Wiener Saal din Salzburg cu Orchestra Soliștii din Salzburg.

Foto: arhiva/bam-music.org

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate