blog-logo

Turişti străini, recuperaţi de la o altitudine de peste 2.300 de metri, din Munții Făgăraș FOTO – VIDEO

Turişti străini, recuperaţi de la o altitudine de peste 2.300 de metri, din Munții Făgăraș FOTO – VIDEO

Salvamontiștii și jandarmii montani brașoveni și-au pus viața în pericol pentru a recupera patru turiști stăini, de la o altidudine de 2.320 de metri, care aveau nevoie de ajutor.

Luni dimineața, în jurul orei 9:30, o echipă mixtă formată din patru salvamontiști și patru jandarmi montani au pleacat în căutarea unei persoane rătăcite în zona Refugiului Viștea Mare.

Pentru a ajunge acolo, echipele au trebuit să parcurga peste 1,600 de metri, de la altitudinea de 700 m, până la 2.320 m, iar pericolul a fost la tot pasul, din cauza vremii imprevizibile.

Salvatorii au estimat că urcarea pe traseul de la Sâmbăta de Sus până la refugiu va fi străbătut în 6-7 ore, conform condițiilor meteo.

Alte articole:   Braşov Wolves nu se va prezenta la următoarele meciuri din Erste Liga din cauza infectărilor cu Covid-19

După aproximativ 6 ore de urcare, în jurul orei 15.00, echipele ajung la la Refugiul „Viștea Mare”, unde au găsit patru turiști străini: un israelian, un portughez și doi spanioli.

„Toată lumea este teafără, iar vântul bate cu forță”, au trimis un mesaj jandarmii montani.

După ce și-au tras puțin sufletul, salvatorii au început coborârea împreună cu turiștii. Misiunea s-a încheiat după alte 4 ore, când au ajuns cu bine la Victoria.

Foto: Jandarmeria Brasov

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.