Restricții de circulație pe Warthe – Spătar Milescu. Se repară zidul de sprijin

Restricții de circulație pe Warthe – Spătar Milescu. Se repară zidul de sprijin

În următoarele zile, pe strada Warthe și în continuare pe strada Spătar Milescu accesul auto va fi restricționat între orele 9.00 și 17.00, din cauza lucrărilor de consolidare a zidului de sprijin al străzii Warthe, la intersecția cu Calea Poienii.

Mâine, proiectantul va face o nouă analiză în teren și va decide care sunt exact zilele în care circulația va fi închisă și cât timp va dura restricția.

Consolidarea zidului a început încă de luni, iar astăzi a fost desființat parapetul pietonal. Se va începe forarea de piloți de susținere, pentru punerea în siguranță a malului. Zidul a fost construit în anii ’70, iar expertiza efectuată a arătat că zidul prezenta risc de prăbușire. Lucrarea este mai complicată decât părea inițial, deoarece zidul a fost construit doar din bolovani, fără perete dublu, iar normele actuale impun măsuri de siguranță suplimentare.

Alte articole:   Scandal monstru în PNL Brașov, după demisia unui important lider local

Lucrările prevăzute inițial sunt următoarele: dezafectarea parapetului pietonal existent, executarea de micropiloţi autoforanţi şi ancore autoforante injectate în partea superioară a zidului, demolarea părţii superioare a zidului, grindă din beton armat la partea superioară a zidului, executarea de drenuri forate şi decolmatarea barbacanelor, reparaţii ale zidului propriu-zis pe cel puțin 50% din suprafaţă. Durata estimată a lucrărilor este de 20 de zile, dar depinde și de condițiile meteo.

Lucrarea face parte dintr-un pachet de consolidare două ziduri de sprijin de pe Calea Poienii, executate de firma Geosond SA. Cel de-al doilea zid este cel de pe strada Crișan, unde lucrările prevăzute sunt asemănătoare celor de la strada Warthe – Spătar Milescu.

Alte articole:   Bani publici plătiţi fictiv sau ilegal de DSP-uri. Ce a găsit Curtea de Conturi la Brașov

Durata estimată a lucrărilor, la cel de-al doilea zid, este de 90 de zile, dar depinde și de condițiile meteo. În funcție de derularea lucrărilor, se vor introduce și restricționări de trafic pe anumite porțiuni. Primăria dorește să consolideze și un alt treilea zid, din Poiana Brașov (zona hotel Alpin, spre Râșnov), unde în prezent se lucrează la proiectare.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate