blog-logo

Prețurile pe piața imobiliară, în creștere în țară. La Brașov, în ușoară scădere

Prețurile pe piața imobiliară, în creștere în țară. La Brașov, în ușoară scădere

După un plus de 1,2% în luna august, apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare în România s-au apreciat și în septembrie – avansul s-a cifrat, însă, de data aceasta, la doar 0,6%.

Un apartament poate fi achiziționat, la nivel național, cu 1.272 de euro pe metru pătrat util, față de 1.264 de euro pe metru pătrat util la finele sezonului estival, potrivit Imobiliare.ro. Interesant este că, deși tendința generală a prețurilor a fost una ascendentă în prima lună de toamnă, în două dintre marile orașe = unul este Brașovul – au fost scăderi de prețuri. Pe de altă parte, Bucureștiul și Constanța se situează, la egalitate, pe primul loc în clasamentul scumpirilor, cu marje de creștere peste media națională.

Alte articole:   Două zile de distracție, de Ziua Copilului, la Făgăraș 

Orașul de la poalele Tâmpei este unul dintre cele două mari centre regionale cu reduceri de preț în luna septembrie. Aici, apartamentele s-au ieftinit, per ansamblu, cu 0,9%, de la 1.146 la 1.136 de euro pe metru pătrat util. Scăderi au avut loc pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,9%, de la 1.131 la 1.121 de euro pe metru pătrat, iar cele din noile ansambluri rezidențiale cu 1%, de la 1.177 la 1.165 de euro pe metru pătrat.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.