20 de lucuri de facut in Ubud, Bali (cele mai bune)

Ubud este un oras din partea de nord a insulei Bali si este oficial una dintre destinatiile preferate din Asia ale turistilor. Faimos pentru peisajele sale superbe si diversitatea culturala, Ubud are mult mai multe de oferit decat vederi pitoresti si experiente autentice. Exista o zona linistita si aproape mistica.

1. PADUREA MAIMUTEI

Padurea Maimutei din Ubud este cu siguranta cea mai populara atractie turistica a orasului. Dupa cum sugereaza si numele, padurea este o rezervatie naturala, care adaposteste aproximativ 600 de maimute care se urca in copaci. Multe specii de maimute traiesc acolo, dar fiecare are propriul sau teritoriu in rezervatie.

2. PALATUL UBUD SI TEMPLUL PURI SAREN

Palatul Ubud este situat chiar in inima orasului si este inca resedinta familiei regale. In prezent, regele Ubud are mai mult un rol simbolic, dar intervine in afacerile culturale si religioase ale orasului. In interiorul palatului, exista templul privat al familiei regale si Puri Saren, care este deschis publicului si ofera spectacole de dans traditional balinez.

3. TEMPLUL SARASWATI

Templul Saraswati este un loc minunat de vizitat. Este situat in centrul orasului Ubud si este cel mai bine de vizitat dimineata, inainte de fi umplut de turisti. Arhitectura templului este de obicei balineza, cu statui mari simbolizand demoni celebri ai mitologiei balineze.

Alte articole:   Demisă, șefa secției Zărnești de la Spitalul Neuro face dezvăluiri privind (ne)protejarea personalului medical

4. MUZEUL PURI LUKISAN

Intrarea muzeului este o opera de arta balineza. Singurul dezavantaj este pretul relativ scump pe care trebuie sa il platesti pentru a vedea seria destul de limitata a lucrarilor de arta din interior.

In interiorul muzeului sunt patru camere in care vei putea sa te bucuri de picturi si sculpturi din viata de zi cu zi a oamenilor din Ubud, precum si cateva episoade din Mahayana, una dintre cartile sfinte ale religiei hinduse.

5. CAMPUHAN RIDGE WALK

Campuhan Ridge Walk este o calatorie chiar in afara Ubudului care te scoate din urbanul sau si iti ofera o vegetatie luxurianta si privelisti de pe dealuri. Drumetia la Campuhan este o activitate cu adevarat placuta; nu vei gasi multi turisti acolo si vei primi o doza buna de aer curat intr-o natura linistita chiar in afara orasului.

6. CAMPURILE DE OREZ ASCUNSE ALE LUI UBUD

S-ar putea sa crezi ca trebuie sa iesi din oras pentru a gasi campuri de orez. Exista campuri de orez cu adevarat frumoase, la cinci minute de mers pe jos de centrul orasului Ubud.

7. PIATA ORASULUI

Nu rata piata Ubud, este cel mai bun loc pentru a cumpara cele mai autentice suveniruri. Preturile sunt accesibile si este in regula sa negociezi cand vrei sa cumperi ceva. Este parte a culturii balineze, printre altele.

Alte articole:   Angajații ANAF care lucrează de acasă și cei liberi pentru supravegherea copiilor rămân fără spor de condiții periculoase de muncă

8. MUZEUL RENASTERII BLANCO

Muzeul Renasterii Blanco expune lucrarile de arta ale lui Don Antonio Blanco. Nu suna foarte balinez, nu? Desigur, nu, pentru ca Don Antonio este de origine spaniola. S-a nascut in Manila, Filipine, in 1911 si s-a stabilit in Bali mult mai tarziu. Blanco este cel mai cunoscut artist care a trait vreodata in Bali, iar localnicii balinezi ii placeau foarte mult.

9. TEMPLUL GOA GOJAH

La est de Ubud, vei gasi templul Goa Gojah. Este genul de templu care te impresioneaza de la intrare. A fost construit in timpul secolului al IX-lea si are fantani cu apa sacra unde iti poti spala fata, astfel incat apa sa isi manifeste magia de purificare.

10. PETULU, WHITE HERON HAVEN

Petulu este situat la nord de Ubud si este un sat particular care primeste sute de heroni in fiecare dupa-amiaza. Poti vedea aceste pasari superbe in copaci.

11. CAMPURILE DE OREZ TERASATE DIN TEGALALANG

Tegalalang este probabil cel mai cunoscut loc cu orez terasat din jurul Ubud.

12. TEMPLUL GUNUNG KAWI SEBATU

Este un loc frumos si pasnic, care aproape ca nu a fost vizitat niciodata de turisti.

13. TEMPLUL SEBATU

Templul Sebatu este genul de templu de care nu uiti niciodata. Nu este doar peisajul, sculpturile sau oamenii din localitate, ci intregul cadru, energia pozitiva si atmosfera linistita care te fac sa te simti calm si emotionat in acelasi timp!

Alte articole:   Cetățenii vor putea depune documente online la orice instituție publică

14. TEMPLUL PURA TIRTA EMPUL

La intrarea Pura Tirta Empul, vei trece prin celebrele porti balineze pe langa cladiri frumoase. In primul rand, trebuie sa aduci ofrande la templul principal, dupa cum cere traditia.

15. TEMPLUL GUNUNG KAWI

Acesta este un alt templu obligatoriu din jurul lui Ubud. Acesta a fost construit in timpul secolului al XI-lea si ceea ce este interesant sunt frumoasele sanctuare care au fost sculptate in stanci.

16. GREEN VILLAGE

Satul Verde este o atractie deosebita in Bali. Dupa cum sugereaza si numele, este un sat ecologic in care casele sunt din bambus.

17. TEMPLUL PURA KEHEN

Pura Kehen este un alt templu grozav din vecinatatea orasului Ubud. Este templul principal al satului Bangli, la nord de Ubud. Fatada templului este amenajata uimitor cu straturi de plante si o statuie a unui elefant care isi inalta trompa.

18. SATUL PENGLIPURAN

Acesta este un loc unde poti vedea viata oamenilor din zona asa cum este ea si poti trai alaturi de ei.

19. CASCADELE DE LA TEP CEPUNG

Cascadele Cepung nu sunt foarte departe de Pura Kehen si Penglipuran. Rareori sunt vizitate de turisti, dar oricum sunt minunate!

20. CASCADELE TEGENUNGAN

Aceasta ultima atractie de pe lista este o destinatie destul de populara care aduce un flux mare de turisti. Cu toate acestea, cascadele Tegenungan sunt cu adevarat uimitoare.

(P)

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.