blog-logo

Utilitatea manechinelor de croitorie într-un atelier în care se găsește o mașină de brodat

Manechinele de croitorie sunt instrumente deosebit de importante în activitatea de croitorie, motiv pentru care ele nu lipsesc din nici un atelier a cărui activitate se bazează pe confecționarea articolelor vestimentare.

Dacă aceste manechine de croitorie sunt utile în măsurarea și ajustarea articolelor vestimentare în funcție de caracteristicile fizice ale clientului, deci în activitatea clasică de croitorie, care este utilitatea lor în activitatea de brodat? Așa cum probabil știm, aceasta din urmă presupune conceperea unor modele de cusături deosebite și unice, cu scopul de a înfrumuseța aspectul exterior al articolelor realizate. Ne vom întreba, din nou, cum poate un manechin să fie util într-o asemenea activitate? Vom găsi răspunsul la această întrebare în cele ce urmează.

Manechinul de croitorie și mașina de brodat – duo-ul nonconformist al croitoriei

Așa cum spuneam și mai sus, mașina de brodat este utilizată pentru a schimba cu totul design-ul unui articol, prin înfrumusețarea acestuia cu ajutorul unor cusături speciale. Manechinul de croitorie reglabil sau standard, în schimb, este întrebuințat la ajustarea hainelor și la dimensionarea lor în funcție de mărimile cerute.

Alte articole:   Noi medicamente pentru cancer, boli metabolice și neurologice, incluse pe lista celor gratuite

Deși manechinul nu pare să își găsească locul lângă mașina de brodat, fie ea industrială sau semiprofesională, adevărul este că aceste două instrumente fac o treabă excelentă împreună. Locul în care broderia va fi așezată este foarte important, poziționarea cusăturii cu doar câțiva centimetri mai sus sau mai jos, mai în stânga sau în dreapta față de locul stabilit, schimbând cu totul modul în care aceasta se va așeza atunci când haina va fi îmbrăcată.

Iată că folosirea unui manechin de croitorie, reglabil de preferat, este mai mult decât utilă în măsurarea locului de poziționare a broderiei.

Ce alte avantaje mai aduce folosirea unui manechin de croitorie?

Folosindu-te de utilitatea unui bust de croitorie ai șanse minime ca rezultatul final al unei piese vestimentare să nu corespundă măsurilor inițiale. Rata de eșec, din punctul de vedere al nepotrivirii dimensiunilor, devine minimă.

Alte articole:   Întreruperi de curent în Drăguș, Viștea de Sus și Săcele

Tot aceste instrumente utilizate atât în ateliere de creație, cât și în fabricile de croitorie sunt foarte utile în conceperea unor produse deosebite, cum ar fi rochiile de mireasă sau cele de ocazie.

Având un astfel de articol așezat perfect pe un manechin, croitorului îi va fi foarte ușor să observe micile defecțiuni, dacă acestea există sau unde sunt necesare mai multe accesorii decorative. În plus, să ne gândim la modelele complexe de rochii în pliuri. În mod absolut evident acestea vor fi mult mai ușor de realizat pe un manechin de croitorie decât pe masa de lucru. Același lucru este valabil pentru topurile cu umeri supradimensionați, cu volane sau cu mâneci impresionante prin dimensiuni și accesorii. În cazul acesta, un bust de manechin va face ca piesa finală să fie perfect simetrică și deosebită.

Exemplele pot continua, însă ideea este următoarea: manechinele de croitorie sunt utile în orice tip de activitate bazată pe confecționarea articolelor textile, ușurând munca creatorului și contribuind la obținerea unor articole simetrice și impecabil realizate. Pentru toate acestea este important ca manechinul să fie foarte stabil și rezistent și realizat din materiale durabile. De asemenea, opțiunea pentru un model reglabil este întotdeauna de preferat, în locul unuia standard.

Alte articole:   Structura anului școlar 2021-2022. Când începe școala și când sunt cele trei vacanțe

Bro Rom – gamă variată de manechine de croitorie și mașini de cusut profesionale

Vorbind despre seriozitatea magazinelor de croitorie, aducem în discuție Bro Rom, magazin specializat în comercializarea produselor destinate fabricilor și atelierelor de confecții.

Este clar faptul că în portofoliul acestuia avem toate șansele să găsim cel mai potrivit manechin de croitorie, adaptat întru totul nevoilor noastre, dar și o mașină de brodat la un preț corect și rentabil și o mașină de cusut de la unul dintre cei mai mari producători din lume, Brother. Pe lângă impresionanta gamă de mașini de cusut și de brodat și gama de manechine de croitorie, magazinul online dispune și de o gamă de accesorii utile domeniului de confecții-textile, în care diversitatea și calitatea sunt caracteristicile de bază.

Profită de ofertele disponibile pe site-ul companiei și alege cele mai calitative mașini de cusut, brodat și surfilat, accesorii și instrumente pentru atelierul, fabrica sau pasiunea ta!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.