blog-logo

Proiect de HG: Alocarea a 5 milioane de lei pentru Spitalul din Săcele

Proiect de HG: Alocarea a 5 milioane de lei pentru Spitalul din Săcele

Prin adresa comună a prefectului şi a Consiliului Judeţean Brașov, a fost solicitată suma 5.000.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru municipiul Săcele, pentru plata cheltuielilor curente și de capital ale Spitalului Municipal Săcele.

Municipiul Săcele solicită sprijinul în vederea finanțării activității Spitalului Municipal, pentru perioada următoare, în lipsa acestei finanțări existând riscul blocării activității unității medicale, urmată de posibila închidere a acesteia.

Spitalul Municipal Săcele a fost inaugurat în anul 1946. În data de 1 aprilie 2011, prin H.G. nr. 345/31.03.2011, unitatea a fost închisă, odată cu alte 66 de spitale din ţară. Spitalul are demisol, parter, două etaje și mansardă, cu amprenta la sol de 734 mp, o suprafață desfășurată de 2.698 mp si o suprafață utilă de 2.065 mp.

Alte articole:   Primăria Săcele scoate la licitație locurile de parcare neocupate 

Începând cu data de 01.07.2017, Municipiul Săcele a redeschis unitatea medicală respectiv Spitalul Municipal Săcele și a alocat un buget pentru funcționarea acestuia în sumă de 1.206.000 de lei. În decursul perioadei iulie – decembrie 2017 s-au încheiat două contracte de servicii medicale cu C.J.A.S. Brașov pe baza unui Ordin de Ministru vizând o structură minimă de funcționare pentru Spitalul Municipal Săcele.

Aferent anului 2018, Consiliul Local al Municipiului Săcele a alocat un buget pentru secțiunea de funcționare de 1.436.000 de lei. În anul 2019, Spitalul Municipal Săcele primește în continuare finanțare de la Consiliul Local pentru cheltuieli de funcționare, astfel s-au alocat 2.050.000 de lei până la data prezentă.

Alte articole:   DN1, blocat, acum

Veniturile proprii obținute de Spitalul Municipal Săcele, în baza contractelor încheiate cu C.J.A.S. Brașov sunt insuficiente pentru continuarea activității medicale și pentru susținerea cheltuielilor de funcționare a unității.

Adresabilitatea pacienților este în continuă creștere – față de 416 prezentări contractate la nivelul lunii decembrie 2017, s-a ajuns la 3.311 prezentări pe lună. Astfel, în perioada iulie 2017 – septembrie 2019 s-au înregistrat 43.019 prezentări (cazuri medicale rezolvate).

Comunitatea locală are nevoie ca acest spital să funcționeze, iar adresabilitatea prezentată mai sus confirmă necesitatea existenței serviciilor medicale în Municipiul Săcele.

Cheltuielile spitalului au crescut proporțional cu extinderea activității medicale aprobată cu Ordin de ministru. Consiliul Local Săcele susține extinderea activității medicale pentru Spitalul Municipal Săcele și cheltuielile minime de funcționare până la acest moment.

Alte articole:   Se închide o rampă de deşeuri din Braşov

Pentru funcționarea Spitalului Municipal Săcele și pentru continuitatea actului medical este nevoie de sprijin financiar în sumă de 5.000 mii lei, pentru perioada septembrie – decembrie 2019, pentru următoarele categorii de cheltuieli: amenajarea spațiilor medicale, utilități absolut necesare pentru confortul pacienților, medicamente, reactivi, alte obiecte de inventar. În acest sens, astăzi a fost publicat pe site-ul MDRAP un proiect de hotărâre de Guvern prin care să se aloce suma respectivă din Fondul de rezervă al Guvernului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.