FOTO – VIDEO Primul spectacol pentru copii în fostul cinema Modern, în decembrie

FOTO – VIDEO Primul spectacol pentru copii în fostul cinema Modern, în decembrie

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat astăzi, pe șantierul de la viitorul centru cultural care va funcționa în locul fostului cinematograf Modern de pe Bulevardul Griviței, că primul spectacol pentru copii va avea loc în decembrie.

Lucrările vizează reparaţia capitală a întregii clădiri, cu refuncţionalizarea acesteia în vederea păstrării a două săli de cinematograf, pentru proiecţii de film şi realizarea unor spectacole festive ale copiilor.

Sala în care până la închiderea clădirii a primit destinaţia de club va fi reamenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film, cu o capacitate de maxim 114 locuri.

,,În decembrie, copiii din Brașov vor avea primul centru dedicat lor, în care se vor putea bucura de spectacolele puse în scenă pentru ei și vor putea să fie actorii sau muzicienii care să performeze pe ea. Este un proiect important pentru noi, având în vedere faptul că prin aceste lucrări am reușit să transformăm un spaţiu neutilizat atâţia ani într-un centru cultural dedicat mai ales copiilor. Este vorba de o investiţie foarte mare, aproximativ 5 milioane de lei, şi tocmai de aceea am insistat ca principalii beneficiari să fie copiii. În afară de Teatrul Arlechino şi de câteva spectacole ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local, copiii braşoveni nu au un spaţiu adecvat în care să se bucure de spectacole dedicate lor, şi mai ales în care să se exprime artistic. Cei mai mici braşoveni merită un astfel de loc, cu toate dotările necesare unui act de cultură de acest gen“, a declarat primarul George Scripcaru.

Sala mare (fosta sală cu 350 locuri) se va amenaja ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 191 locuri.

În fosta sală de 100 locuri se va amenaja un spaţiu cu destinaţia de vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului va fi amenajat un spaţiu pentru amplasarea centralei termice.

Alte articole:   Județul Brașov, primul din România la numărul dosarelor penale deschise pentru tăieri ilegale de lemn!

Investiţia se ridică la 4,9 milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate