blog-logo

DRDP Brașov a scos utilajele de iarnă pe șosele. Prima acțiune, pe Transfăgărășan (Video)

DRDP Brașov a scos utilajele de iarnă pe șosele. Prima acțiune, pe Transfăgărășan (Video)

În urma precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare, căzute în weekend, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au scos utilajele de iarnă și au împrăștiat material antiderapant pe mai multe drumuri naționale.

Primul utilaj de deszăpezire a fost prezent la datorie, încă de vineri dimineață, pe DN7C, în zona Bâlea, unde drumarii au răspândit 3 tone de sare, pentru a ține drumul curat.

Având în vedere că vremea s-a înrăutățit, în acest sfârșit de săptămână, drumarii au scos mai multe utilaje cu lamă și au răspândit zeci de tone de material antiderapant pe mai multe drumuri din administrare.

„DRDP Brașov a acționat azi noapte cu 6 utilaje proprii care au răspândit 21 de tone de material antiderapant. În acest moment se circulă în condiții de iarna pe DN 7C – Transfăgărășan, în județul Sibiu respectiv pe DN 12C; DN 13A și DN 13B în județul Harghita”, au anuțat, în această dimineață, reprezentanții DRDP.

Drumarii, pregătiți de iarnă

Alte articole:   Structura anului școlar 2021-2022. Când începe școala și când sunt cele trei vacanțe

Reprezentanții DRDP susțin că sunt pregătiți să intervină pe toate șoselele din administrare.

„Având în vedere atenționările de vreme rea emise de meteorologi la nivelul întregii țări DRDP Brașov a pregătit utilajele proprii pentru intervenție în caz de ninsoare”, precizează drumarii.

De asemenea, aceștia îndeamnă participanții la trafic să circule cu atenție și să respecte restricțiile impuse pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi, acolo unde este cazul.

Foto si video: facebook.com/drdpbv

Se îngroașă gluma… și stratul de zăpadă pe Transfăgărășan. Colegii noștri acționează de azi dimineață cu două utilaje cu lamă și răspânditor de sare pentru a ține drumul curat. Vă rugăm să nu circulați în zonă daca nu sunteți pregătiți pentru condiții de iarnă.

Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Sâmbătă, 5 octombrie 2019
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.