Ruta Culturală Europeană a Cavalerilor Teutoni înfrățește Feldioara cu Malbork

Ruta Culturală Europeană a Cavalerilor Teutoni înfrățește Feldioara cu Malbork

Cristian Macedonschi, consilier local FDGR, a prezentat la conferinta anuala a Rutelor Culturale Europene organizată la Cisnadie – Heltau, Sibiu, in fata membrilor Consiliului European pentru Rute Culturale, propunerea de a introduce „Ruta Culturala Europeana a Cavalerilor Teutoni” pe lista rutelor culturale europene omologate.

Aceasta ruta ar lega Țara Sfânta – Israel cu Romania, respectiv Țara Bârsei si cu alte 16 tari ale actualei Uniuni Europene: Israel – Romania – Polonia – Estonia – Lituania – Letonia – Germania – Olanda – Belgia – Luxemburg – Franta – Spania – Elvetia – Italia – Slovenia – Slovacia – Cehia si Austria

„Ma bucur ca am avut ocazia sa prezint  proiectul Rutei Culturale Europene a Cavalerilor Teutoni in fata expertilor veniti la Cisnadie din toata Europa chiar de Ziua Nationala a Germaniei si profit de ocazie sa transmit pe aceasta cale un calduros si traditional «La Multi Ani!”. a precizat consilierul Macedonschi

Muzee importante despre Ordinul Cavalerilor Teutoni se afla in Polonia la Malbork / Marienburg, in Germania la Bad Mergentheim si Ellingen, in Austria la Viena, unde se afla la ora actuala si sediul Ordinului CavalerilorT eutoni si in Romania, la Feldioara – Marienburg

In toata Europa exista peste 150 de cetati, castele si biserici ridicate de ordin, care sunt adevarate bijuterii arhitectonice si totodata atractii turistice.

Alte articole:   În județul Brașov încă există un focar activ de pestă porcină africană

In plus se organizeaza la multe cetati festivaluri medievale care atrag sute de mii de turisti si care s-ar reuni printr-un astfel de proiect.

O astfel de ruta culturala ar face legatura intre toate obiectivele teutonice din Europa si ar ajuta la promovarea turistica a Cetatii Marienburg din Feldioara.

„In urma discutiilor purtate cu Primarul din Feldioara, domnul Sorin Taus, si cu consulul onorific al Poloniei la Brasov, ES Janusz Szalinski, vom initia de la Feldioara demersurile de infratire cu localitatea Malbork/Marienburg din Polonia unde se afla Cetatea Ordinului Teutonic – Marienburg care a fost cateva sute de ani sediul ordinului si care este monument trecut in lista UNESCO din 1997”, a declarat consilierul local Cristian Macedonschi.

„Am avut deja câteva întâlniri cu consulul Poloniei de la Brașov și am transmis câteva scrisori către Ambasada Poloniei și Primaria Malbork și vom începe demersiurile printru această înfrățire. În primăvara anului viitor vrem să organizăm prima expoziție cu exponate din Polonia în cetatea noastră. Facem în paralel și demersurile administrative, respectiv adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local pentru înfrățirea cu Malbork”, a declarat pentru newsbv.ro primarul Sorin Taus.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.