blog-logo

Poliția s-a autosesizat după ce a văzut imaginile de groază de la îngroparea morților la Spitalul de Neuro

Poliția s-a autosesizat după ce a văzut imaginile de groază de la îngroparea morților la Spitalul de Neuro

O postare a ASUM – Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere pe pagina de Facebook a stârnit supoare în rândul opiniei publice. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

UPDATE Purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, scms. Alina Maria Ivan, ne-a contactat pentru a informa cititorii newsbv.ro că polițiștii s-au autosesizat după vizionarea imaginilor publicate și s-a deschis un dosar de cercetare penală, urmând ca la finalul cercetărilor să fie sesizate autoritățile competente.

Știrea inițială

„În urmă cu ceva timp, conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov ne asigura că „pacienții vor fi tratați cu demnitate umană și că banii acestora vor fi bine administrați”! Slogan interesant. Ar fi trebuit oare să le mulțumim pentru anunțul făcut? În urmă cu ceva timp, o persoană de sex masculin care provenea dintr-un centru de plasament (B.P.C) și care a fost internată în cadrul Secției de Psihiatrie, a decedat. L-au trântit cu „demnitate” într-un sac de plastic și l-au îngropat. Cu toate că acesta dispunea de sume de bani, conducerea Spitalului a avut o scăpare de „demnitate”! Cum este posibil așa ceva? Unitatea medicală dispune de sume de bani alocate pentru acoperirea cheltuielilor de înmormântare. Aici se pare că nu era cazul ca Spitalul să cheltuiască ceva. Persoana decedată dispunea, sau ar fi trebuit să dispună de bani proprii. Ce s-a întâmplat cu banii persoanei decedate și cât de bine au fost ei administrați, asta rămâne să stabilească cei îndrituiți să o facă. La vremea respectivă am discutat, telefonic, cu o persoană angajată care ne-a asigurat că persoana decedată a fost îngropată creștinește, îmbrăcat! Imaginile nu mint, din păcate! Imaginile sunt dure dar opinia publică trebuie să le vadă. Trebuie învățat ceva, în special cei din conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov care clamează „demnitatea”! Bietul om! Avem însă o întrebare și pentru cei care organizează concursurile astea pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile medicale! Concursurile sunt „pe bune”? De ce sunt atrași cei care își doresc să ocupe aceste funcții? Am înțeles că luăm…de la cei vii, dar luăm și de la decedați?”, se precizează în postarea ASUM. Imaginile au fost realizate în perioada aprilie-mai 2019

Alte articole:   Cupa Nicolae Pescaru şi-a desemnat câştigătorii

CLICK pe poze pentru a se mări!

Referitor la cele postate, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Kadaș-Iluna Andrei-Marius, ne-a declarat că exact acest caz a constituit motivul înființării unei comisii care să cerceteze cele întâmplate și care a descoperit gravele nereguli în privința banilor bolnavilor de la Spitalul de Neuropsihiatrie.

Totul a avut loc în cartierul 1 mai-Vulcan din Brașov, unde se află secția exterioară de bolnavi cronici a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie. Fostul asistent-șef de aici e acuzat că timp de mai bine de zece ani a furat banii pacienților. Prejudiciul ar fi uriaș – jumătate de milion de euro, iar DIICOT a început o anchetă, a precizat Kadas.

Alte articole:   Salvamont Brașov, dotat cu un defibrilator modern

Reeamintim că din comisia de anchetă au făcut parte reprezentanți ai spitalului, ai Consiliului Județean Brașov – Direcția de Sănătate și Asistență Medicală (DSAM) și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov (DGASPC). Membrii comisiei au căutat explicații cu privire la modul de administrare, de către angajați ai secției, a veniturilor pacienților și la temeiul legal care stă la baza acestei activități.

Comisia de a constatat că nu există documente care să ateste încasarea veniturilor pacienților (chiar dacă banii au fost depuși de factorul poștal la Pavilionul de la Vulcan) și nici privind cheltuielile făcute în numele acestora. Veniturile pacienților de la Vulcan, mulți dintre ei fără discernământ, sunt între 375 de lei și 1.800 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate