blog-logo

Brașovul are nevoie de un teren al municipiului Săcele ca să închidă depozitul de deșeuri din Timiș-Triaj

Brașovul are nevoie de un teren al municipiului Săcele ca să închidă depozitul de deșeuri din Timiș-Triaj

În aplicarea prevederilor Deciziei Curţii de Justiţie a UE pronunţată în Dosarul C -301/17, cu privire la închiderea depozitelor de deşeuri şi urgentarea demersurilor în vederea conformării cu prevederile acquis-ului european şi angajamentelor asumate prin sectorul de mediu, au fost identificate depozitele de deşeuri municipale care trebuie închise, în listă fiind identificat şi “ďepozitul de deşeuri municipale neconforme Braşov Judeţul Braşov”.

Amplasamentul depozitului de deşeuri municipale neconforme Braşov parte este proprietatea municipiului Braşov şi parte este proprietatea municipiului Săcele.

Procedura de trecere a unui imobil din domeniul public al unei localităţi în domeniul public al altei localităţi este reglementată de prevederile Codului administrativ. Având în vedere necesitatea reglementării situaţiei juridice în sensul întregirii proprietăţii Municipiului Braşov asupra întregului amplasament în vederea îndeplinirii condiţiilor de finanţare a proiectului de închidere a gropii de deşeuri municipale neconforme, Consiliul Local Braşov trebuie să treacă din domeniul public al municipiului Săcele în domeniul public al municipiului Braşov a terenului din Timiş-Triaj.

Alte articole:   Nereguli descoperite de ITM Brașov, în urma unor controale desfășurate în această lună

Ulterior, Primăria Brașov poate face demersuri pentru obținerea de fonduri (există o linie de finanțare europeană în acest sens) pentru a închide ecologic depozitul de deșeuri. Din cauză că nu era reglementat din punct de vedere juridic terenul, Primăria Brașov nu a putut aplica pentru obținerea de fonduri nerambursabile de la Administraţia Fondului de Mediu, cum au accesat, de exempli, primariile din Făgăraș, Zărnești, Codlea sau Săcele.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.