blog-logo

Abrudan și alți șase rectori au fentat legea pentru al treilea mandat în fruntea universităților

Abrudan și alți șase rectori au fentat legea pentru al treilea mandat în fruntea universităților

Deși legea permite să fii în fruntea universităților doar pentru două mandate “întregi”, șefii acestora folosesc un subterfugiu: se suspendă pentru o lună, astfel încât mandatul să nu fie “întreg”. Pentru suspendare folosesc călătoriile de studiu, în țări exotice, multe fără performanțe academice.

Newsbv.ro a scris încă din vara anului trecut despre această jonglerie a rectorului Universității Transilvania, Vasile Abrudan.

Cine sunt ceilalți rectori, CITIȚI AICI!

Abrudan a confirmat că va candida pentru un nou mandat. Cât despre motivul suspendării, rectorul a explicat că a fost plecat „într-un turneu diplomatic la invitația ministrului de externe pentru candidatura României la un loc în Consiliul de Securitate al ONU”. Mare sacrificiu a făcut domnia sa, alături de ceilalți rectori, în Maldive (vezi foto sus).

Alte articole:   Braşov şi Predeal în topul preferinţelor turiştilor pentru minivacanţa de 1 Decembrie

Întrebat de ce s-a suspendat și nu și-a delegat atribuțiile, Abrudan a răspuns: „Credeți că ar fi fost normal să iau o lună salariu de la universitate, când eu sunt plecat din țară? Ar fi fost etic? Suspendarea a fost făcută cu votul unanim din partea Senatului, membrilor li s-a spus că, dacă mi se aprobă suspendarea, o consecință va fi inclusiv posibilitatea de a candida din nou”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.