Garda Forestieră va împăduri peste 100 de hectare de teren degradat la Tărlungeni

Garda Forestieră va împăduri peste 100 de hectare de teren degradat la Tărlungeni

Garda Forestieră Brașov a identificat, pe raza comunei Tărlungeni, suprafețe de teren degradat, inapt pentru folosință agricolă, pentru care a parcurs procedurile necesare pentru obținerea finanțării  în vederea împăduririi.

Este vorba de o suprafață totală de 108,45 ha, inclusă în obiectivul ,,Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate constituite în Perimetrul de ameliorare Tărlungeni”, pentru împădurirea căreia se vor utiliza 407.000 de puieți, din speciile molid și paltin de munte, cele mai potrivite pentru aceste terenuri,

Proiectul are o valoare totală de 2 853 320 lei.

„Până la această dată s-a parcurs etapa de elaborare și avizare a studiului de fezabilitate. În această perioadă a fost scoasă la licitație elaborarea proiectului tehnic, urmând ca până la finele anului să realizăm și scoaterea la licitație a executării lucrării. Proiectul tehnic a fost scos la licitație în data de 20.09.2019. Lucrările efective de împădurire urmează a fi executate în primăvara-toamna anului 2020”, a precizat, pentru cititorii newsbv.ro, inspectorul şef al Gărzii Forestiere Braşov, Cristian-Vasilică Ignat.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Aproape 60% dintre pacienții infectați cu coronavirus, la Brașov, s-au vindecat
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.