Două ursoaice care au trăit la circ, eliberate în Sanctuarul de la Zărneşti

Două ursoaice care au trăit la circ, eliberate în Sanctuarul de la Zărneşti

Două ursoaice care au trăit peste 20 de ani în circuri au pășit pentru prima dată pe iarbă și au cunoscut libertatea, în Sanctuarul de „Libearty”, din Zărnești, judeţul Braşov.

Cele două surori, Masha și Laura au fost smulse de mici de lângă mama lor și au fost folosite la un circ din Ucraina, timp de 24 de ani.

Reprezentanții SOS Zoo and Bear Rescue şi The Lawrence Anthony Earth Organization (LAEO), din Ucraina au reușit să le scoată de la circ și au căutat un loc mai bun pentru ele, solicitând ajutorul Asociației Milioane de Prieteni.

Potrivit Asociaţiei Milioane de Prieteni, „Libearty ar putea fi ultima şansă pentru Masha şi Laura, cele două ursoaice, surori, care au trăit timp de 24 de ani în circuri, forţate să facă tot felul de jonglerii pentru public, pentru a primi ceva de mâncare”, iar „când nu erau pe scenă, Masha şi Laura erau ţinute închise în nişte cuşti mici şi mizerabile”.

„După 24 de ani de chin, Masha și Laura, artiste de circ în Ucraina, vor ajunge în Sactuarul de urși Libearty, din Zărnești. Smulse de mici de lângă mama lor, obligate să sară peste garduri, să meargă pe bicicletă sau pe sârmă, totul pentru amuzamentul spectatorilor, cele două ursoaice au pierdut cel mai prețios lucru – LIBERTATEA. Când nu erau pe scenă, Masha și Laura erau ținute închise în niște cuști mici și mizerabile, în care abia aveau loc să se întoarcă”, arată Asociaţia Milioane de Prieteni.

Sanctuarul Libearty a acceptat să le primească, astfel că, marți animalele au ajuns la Zărnești unde îşi vor petrece restul vieţii, și unde pentru prima dată în viaţa lor, vor vedea pădurea și vor primi iubire din partea îngrijitorilor.

„LAEO a reușit să scoată ursoaicele de la circ, le-a operat la dinți, pentru că aveau dureri mari și le va însoți până la noua lor casă. Din 1 octombrie va începe o altfel de aventură pentru cele două ursoaice: cea a libertății! Aceasta este o aventură fără spectatori și aplauze, doar cu liniștea naturii, cântecul păsărilor și multă iubire și grijă din partea noastră”, a punctat echipa Asociației Milioane de Prieteni.

O echipă a Asociaţiei Milioane de Prieteni s-a ocupat de toate formalitățile pentru ca cele două ursoaice să ajungă în Sactuarul de urși „Libearty”.

Alte articole:   Programări online pentru depunerea documentelor la SPCLEP Făgăraș

Foto: facebook.com/asociatia.milioanedeprieteni

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate