blog-logo

„Autobuzul elevilor” de la Colegiul de Transporturi, adevărații viitori meseriași ai Brașovului

„Autobuzul elevilor” de la Colegiul de Transporturi, adevărații viitori meseriași ai Brașovului

Peste 100 de elevi de la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov se pregătesc profesional, în perioadele de practică, în atelierele și garajele RATBV, aflând regulile precise pe care trebuie să le respecte pentru a fi un bun mecanic auto, vopsitor sau tinichigiu auto.

Unii dintre ei, cei care urmează să-și definitiveze cursurile școlare la vară, sunt în al treilea an în care chiar învață o meserie în atelierele RATBV.

     Anul acesta au primit și o primă provocare: autobuzul MAN cu numărul de circulație 721. Aflat de ceva ani în circulație, autovehiculul necesita unele reparații, astfel că lucrările de mecanică, tinichigerie și vopsitorie au fost ”atribuite” tinerilor în practică. Iar ”MAN-ul 721” a devenit, cu ajutorul celor care îi îndrumă și supraveghează, ”Autobuzul elevilor”.

Alte articole:   Fundația Comunitară caută proiecte pentru cea de-a opta ediție a Brașov Heroes

Cu entuziasm, cu rezultate sau greșeli, încă lucrează la el, dar în curând ”721-ul” va fi pus din nou în circulație. ”Și eu și colegii mei suntem mândri că am lucrat la acest autobuz <<al nostru>>. Am învățat lucruri care sigur ne vor ajuta în viitor, poate să lucrăm chiar aici”, a spus T.O, un elev de 16 ani.  

      Și în cursul acestui an școlar, RATBV S.A. sprijină formarea școlară și profesională a peste 100 de elevi ai Colegiului Tehnic de Transporturi Brașov. Aceștia primesc burse lunare de câte 200 de lei, bani care se adaugă celor 200 de lei primiți de la școală.

Alte articole:   Educatie juridica Brasov - ANONIM – numele victimei

Iar pentru a-i sprijini pentru a deveni adevărați meseriași dintre cei căutați cu insistență pe piața muncii, RATBV mai oferă fiecărui tânăr care vine în practică în atelierele sale câte 100 de lei pentru rechizite, o masă zilnic la locul de practică, echipament de lucru și protecție în valoare de 200 de lei pe an, precum și asigurări de răspundere civilă.

De asemenea, societatea asigură instruirea profesională și cea cu privire la normele de securitate și sănătate în muncă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate