blog-logo

VIDEO Soluție pentru prevenirea apariției urșilor în orașe: complex cinegetic unic în Europa, la Brașov!

VIDEO Soluție pentru prevenirea apariției urșilor în orașe: complex cinegetic unic în Europa, la Brașov!

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt Brașov intenționează să amenajeze un complex cinegetic unic în Europa. Acesta ar urma să aibă o suprafață totală de aproximativ 170 de hectare.

Pe 61 de hectare va fi o „zonă de relaxare” pentru urși, iar restul suprafeței ar urma să găzduiască alte specii. Complexul se va construi între Predeal și Râșnov, în zona Cotul Donului, în imediata apropiere a Drumului Național 1. Va fi împrejmuit cu un gard special de 6 kilometri și ar avea o capacitate maximă de 100 de urși, 60 de masculi și 40 de pui.

Costurile estimate se ridică la aproape două milioane de euro, bani care ar urma să fie atrași din fonduri nerambursabile. Interesant este că urșii vor fi hrăniți cu ajutorul unor…drone, iar un singur dispozitiv de acest fel va putea ridica circa 5 kilograme de mâncare.

Aici vor fi aduși, cu o platformă specială, în limita spațiului disponibil, urșii care au coborât din pădure, în orașe, de-a lungul timpului. Potrivit inventariului Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, în județul Brașov sunt 102 urși, pe o suprafață de 12.500 de hectare, adică de aproape 6 ori mai mulți decât limita normală, de 18 exemplare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.