blog-logo

VIDEO Drum forestier nou, de 11 kilometri, între Schei și Răcădău

VIDEO Drum forestier nou, de 11 kilometri, între Schei și Răcădău

Conducerea Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt Brașov a prezentat, astăzi, un amplu proiect de amenajare a drumului forestier Gorița, situat între Valea Răcădăului și Pietrele lui Solomon.

Va avea o suprafață totală de aproape 15 hectare. Pentru acest proiect de accesibilizare în special în caz de incendii s-a accesat o finanțare europeană de aproximativ 1,5 milioane de euro, iar o parte din această sumă va fi folosită pentru exploatarea forestieră. În acest moment se fac procedurile pentru obținerea autorizației de construire. Terenul aferent va fi pus la dispoziția constructorului anul viitor. O porțiune de 7.500 de metri cubi va fi defrișată, iar acest aspect a stârnit un val de nemulțumire. Însă, potrivit conducerii RPLP Kronstadt, până la predarea proiectului, o altă zonă de aproape 6 hectare va fi reîmpădurită. Acest traseu ar putea fi gata în următorii trei ani și are ca obiectiv principal extinderea rețelei de drumuri forestiere din județul Brașov. În viitor, se ia în considerare posibilitatea ca acest proiect să fie extins până în cartierul Noua.

Distribuie dacă îți place!
  1. „Regia” asta a padurilor Kronstadt e un organism corupt, altfel nu se explica de ce fac asa ceva. Lor si prietenilor lor nu le trebuie aer curat, sanatate, etc. Lor le trebuie vile, palate, etc, etc. Au si gasit cum, vezi Doamne trebuie amenajate drumuri forestiere. Au luat bani europeni pt asta. Pentru ce? Ca sa „lege” Racadaul de Schei prin padure? Cui ii trebuie asa ceva? Tot lor, ca dupa aia sa care tot lemnul si sa-l vanda lui Kronospan. Din cate stim, acum 100 si ceva de ani, Austria a pierdut razboiul. Pai daca au pierdut, ce mai cauta aici? De cand o natie de 10 milioane calareste una de 20? Astia ar trebui trasi in teapa. Intai ai nostri, cozi de topor pseudo moldovene, branene si alte specimene rare (care si-au falimentat propriile locuri de bastina si au venit la Brasov sa ne „rezolve” si pe noi), dupa aia luati la rand nemtii astia de-si zic austrieci si-s cu nasul pe sus… Da, pentru asta merita sa taiem cativa copaci, dar nu prea multi. Tepele se pot refolosi.

    Reply
    • Din cauza unor oameni ca Jamies nu o sa imi pot face vila in padure daca ajung grangure mare in politica sau in vreo institutie. Ce rost mai are sa ma compromit atunci?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.