blog-logo

Târgul Național pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2019 își deschide porțile la Bran

Târgul Național pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2019 își deschide porțile la Bran

Meşteşugarii şi artizanii români îşi prezintă produsele, în perioada 27 – 29 septembrie, la Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri, desfăşurat în incinta Muzeului Bran din comuna Bran, judeţul Braşov.

Prezent la deschiderea evenimentului, ministrul Ştefan-Radu Oprea a transmis participanţilor susţinerea constantă a instituţiei pe care o conduce pentru micul antreprenor care produce şi comercializează obiectele de artizanat.

„În programul nostru de guvernare este o prioritate Legea meşteşugarilor şi artizanilor. Ei trebuie sprijiniţi şi încurajaţi. Ministerul Culturii, membri ai Parlamentului şi reprezentanţi ai unor ONG-uri s-au implicat pentru a realiza acest act normativ. El este în dezbatere publică şi aştept ca într-un timp foarte scurt să devină lege. Vrem să ne asigurăm că va corespunde nevoilor reale ale artizanilor”, a declarat ministrul Oprea.

Târgul de la Bran este organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), în cadrul Programului naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2019, aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2019 nr. 50/2019, cu modificările şi completările ulterioare, este de 890.000 lei.

Alte articole:   4 persoane au decedat în accidentul de pe DN13

Programul urmăreşte, prin organizarea unui târg naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2019, susţinerea micilor meşteşugari în promovarea produselor proprii şi conservarea şi stimularea promovării mai largi a tradiţiilor autohtone prin câştigarea de pieţe externe noi pentru acest tip de produse şi servicii; readucerea în atenţia publicului larg, dar mai ales în atenţia tinerei generaţii a meşteşugurilor legate de tradiţia românească, dar şi a unor meşteşuguri moderne dezvoltate datorită evoluţiei tehnologice; îmbunătăţirea accesului meşteşugarilor la informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii; dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale; promovarea serviciilor şi produselor realizate, apelându-se la metode tradiţionale şi având o componentă de prelucrare manuală semnificativă.

Alte articole:   Iohannis: Din 15 mai se elimină purtarea măștii în exterior și restricţiile de circulaţie pe timp de noapte

Potrivit MMACA, programul îşi propune să stimuleze dezvoltarea meşteşugurilor şi a micii industrii din România şi să protejeze meseriile care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor. Prin implementarea programului în perioada 2017-2020, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maximum 450 de beneficiari, din care minimum 100 de beneficiari în anul 2019.

Ediția de anul acesta are loc la Muzeul Satului Brănean şi doreşte a aduna peste 100 de artizani şi meşteşugari din toată ţara.

În cadrul acestui târg vor fi prezente creaţiile meşteşugarilor, precum ceramică tradițională și decorativă, păpuși tradiționale, articole din sticlă sau lemn, produse de olărit, produse brodate, icoane, bijuterii şi multe altele.

Alte articole:   Centrul Cultural Reduta prezintă Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni “AMPRENTE”, 14-16 mai

Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri 2019 este organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat şi face parte din Programul Naţional pentru Susținerea Meșteşugurilor şi Artizanilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate